Otillräcklig?

Jag försöker lära mig av min vän Bella. Jag borde verkligen tagga på saker.
Jag borde tagga, tagga, tagga och ta åt mig massa positiva saker. Är jag kapabel att underkasta mig skit? Är jag kapabel som person att bara
Någon gång borde man uppfinna en rosa bubbla som man kan flyga i. Jag vill flyga i en rosa bubbla.
I have bubbelgum in my brain
Ibland undrar jag om en reparerad själ anses som synonymt med en kreativ själ. Jag undrar om det är därför som det är så skönt att skriva, författa. Skapa ord. Undrar om det är därför folk använder det synonymt med begreppet emo. Som om jag skulle va emotional hardcore. Emotional, sure. Men långt ifrån hardcore. Vilken musikstil är du då? Åh, folk borde inte lyssna på sig själva när de är dumma. Folk borde lyssna på mig som är smart. Det finns så många dumma människor i världen. Vad som är ännu värre är att de anser sig vara smarta. Läskigt. Människan är ett läskigt djur.
Jag borde verkligen tagga för nåt. Vad? Vet inte, blir som inte direkt involverad i planer från olika håll. Kanske har mig själv att skylla. I guess. Skulle till min kusin i helgen, men vet inte om jag känner så för det längre. Jag tycker inte om att få en osynlig stämpel på mig att jag är jobbig. jag vill inte vara jobbig, jag vill bara att folk ska förstå och inte säga "jag förstår". Jag hatar när folk tycker att jag tjatar. Jag vet inte om folk tycker det. men det finns någon magkänsla som gör att jag känner mig dum, elak och jobbig. Jag vill inte vara det och är jag det så är det inte meningen. Och jag vill inte att folk ska känna sig tvungna att göra saker som de inte vill. Det var ju bara en idé.
Sitter och väntar på bussen och önskar att tiden skulle gå fortare.. eller kanske långsammare. Jag önskar att jag kunde uppskatta saker mer. Jag vill vara glad, då är jag på min topp. När jag är riktigt glad är jag outhärdlig. Hur ska jag bli glad? Tänkte gå en kurs hos någon.. kanske Johannes. Han är min idol. Och Sofia, som pratar om zebror. Och Alve, bara för att han är som han är den lille rackaren. De är så oskyldiga och rena. De vet så lite men är inte sådär dumma för det. De är rätt smarta faktiskt.

//Jillsan - tar mig i kragen, men mina försök till kompromisser kasseras
Älskar dig, du där. Ja just precis, du där borta. Du är söt :) Emil

feeling lucky, punk?

Gårdagen sög. Sögsögsögsög. Och det håller i sig idag tyvärr. Varför ska folk ha så svårt att förstå mig, det enda jag vill är att folk ska förstå mig. Jag skulle vilja ha en liten tolk i mitt huvud som översätter allt jag tänker till något språk som alla andra förstår. Vissa dagar går allt emot en. Eller är det bara vissa dagar? Är det inte saker som gaddar ihop sig i dagar, veckor, som sedan bestämmer sig för att göra revolt och bryta ut samma dag. Iallafall så gick mitt läppsyl nyss sönder. Har jag varit bortskämd förut?
Varför är inget av det jag vill viktigt?
Jag vill inte känna att jag tvingar fram saker
varför finns det ingen spontanitet?
eller ja, sådant är ju bara Erik bra på.. eller vad sägs Petra? ;)

Jag fick hårångest igår också, ála Sandra. Jag vill ha långt hår igen!! Iallafall lagom till studenten. Men just nu känner jag bara att jag vill göra något drastiskt med håret. Jag kommer inte få långt hår till studenten..
Och igår kände jag för att döda något.. bara sådär appropå..

Dagens bästa:
"Jag drömde att jag sprang runt, runt i cirklar.
Sedan vände jag mig om och kollade och upptäckte att jag blev jagad av en struts"
- Bo, angående drömmar

//Jillsan - dramaqueens

Det är så logiskt, alla fattar utom du..

.. du har inte en aning
Du har inte en aning.


Skrik inte på mig
Hota mig inte på något sätt
Lås mig inte ute för att försöka bevisa något
Gnäll inte
Lägg dig inte i
Snälla, bara sluta. Jag orkar inte. Jag orkar inte med någon av er två.

Jag liksom irriterar på ett fyndigt sätt
När jag levererar på ett myndigt sätt
O jag vill ha dig på ett syndigt sätt
Så det blir gyllene tider när vi två blir ett

- Mange Schmidt feat. Petter, juli 2007
Jag fickparkerade i fredags. Wohoo. Asnajs
Sen tog jag en tripp till en liten anställningsintervju som för den delen också gick fruktansvärt bra. Så nu ska man väl bli en sådan där liten arbetsmyra antar jag. Men åh, jag kommer få sova så lite...
Jag är jättetrött, höll på med samhällskunskapen igårkväll/natt och kunde sen inte sova. Alldeles för mycket att tänka på. Dessutom sov jag hela lördagen. Verkligen heela lördagen.
Fredagen var riktigt lyckad, speciellt förfesten i partybilen =)
Björn, Bella, ni vet vad jag talar om.
Jag är inte en sådan som ständigt söker uppmärksamhet men att bli prioriterad som nummer ett sådär någon gång ibland vore rätt trevligt. Då kan jag lättare stå ut med att vara nummer två eller tre eller fyra alla andra gånger... Vi tog oss iallafall förbi pubhörnet där Majk STAL min niveaburk! You bastard! ;) Sen åkte vi upp till Mobergs och stod och frös i kön ett bra tag. Och JA, jag vet att bilden inet var så fin, men get real, hur många "sådana där" bilder är det? Dessutom är det fruktansvärt elakt att ta kort i rörelse, för det blir de fulaste bilderna, poserna, minerna man kan tänka sig. Ämnet är härmed nedlagt. Kvällen där uppe blev faktiskt riktigt omskakande, på ett bra sätt, och full av överraskningar.
Jag är så glad att vi gick förbi det där som om det inte vore ett skit; för du är lika flummig, och jag är lika flummig och världen är lika flummig som den alltid varit. Fast folk verkar tycka det är kul att kommentera om. De skulle bara veta :) På Mobergs i fredags träffade jag också Michélle. Det kändes bra, det kändes så bra. Helt pötsligt påmindes jag om ett liv som jag helt hade glömt bort, förträngt. Och vi pratade om det som om det bara var bakom hörnet och inte 3 år sedan. Vi pratade om Bollnäs, vi pratade om Sigtunafolket, vi pratade om allt sådant som hade varit för svårt att prata om där ett tag, eller inte? Jag vet inte.. Allt som var när det var vi, konstant, alltid och när allt kretsade kring oss och bara oss. Innan du försvann. Umgänget på mobergs varade iofs inte länge, men du, det var skönt att träffa dig ändå. Och du, nej, ta inte upp kontakten med de där och dra upp det igen. För vår skull ;)
Vi var unga och dumma.. hmm. ♥
På mobergs i fredags var också du där, din lilla jävel =) Vi tappade varandra ett tag där, ett par år,månader, jag vet inte. Jag vet att det alltid kommer att vara the one and only och grottmongot. På något sätt, på något plan. För vi hittade den vänskap som vi hade tappat. Och nu lovade vi varandra att någonstans ska den alltid finnas och du ska aldrig försvinna.. så långt bort iaf ;)
 
Gah! springa till bussen


och förresten, Krizzy -alltid :)

//Jillsan - are you feeling snazzy tonight?






vigheten avslöjas i twister

Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella


Rihanna - 28 mars 2007

Nu väntar ett några dagar ledigt
Mycket.. sova?
Mycket lite plugga...
Förra helgen var väldigt trevlig med alla möjliga sorters poser och ställningar i Twister. You guys, jag hade aldrig trott att ni var så viga. Sedan är det ju inte fel att sitta bakom en filt och glo på kultrysare. Krizzy, jag tror allt du var lite skraj också =) Jag hoppas att den här helgen blir lika trevlig den. Jag tror det, kanske. Det beror ju på vilket humör folk är på. Gårdagen var iallafall usel. Kompletta idiot.

Heath Ledger. Tragiskt. Varför?
You're just to good to be true, can't take my eyes off you
You'd be like heaven to touch, I wanna hold you so much 
Utropad från random läktare

//Jillsan - kaffe, koffein, tabletter

I fight.. and I perish

Jag kämpar förgäves. Med allt
Jag kommer ju ingenstans
Jag behöver engagemang, jag behöver initiativ och vilja
Du måste visa någonting.
You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere


//Jillsan- ett utkletat läppstift av uppgivenhet på en krage

Nya krafter

... jag är inte så depressiv som jag låter ;)

Dessutom så älskar Jag Emil Segerblad

(och Ann är bra) ♥

gråtfärdig. Reser bakåt?

När jag nu ändå sitter här kan jag ju lika gärna skriva ned vad jag tänker på.
So here it goes; förmodligen det ärligaste och mest genuina inlägget från min sida någonsin.

Jag är rädd. Jag är så fruktansvärt jävla rädd. Framtiden skrämmer mig. Jag är rädd för att saker ska försvinna. Jag är rädd för att minnen ska dö ut. Jag är rädd för att människor ska dö. Jag är rädd för att jag ska förlora saker, förlora människor, förlora allt. Jag är rädd för att saker ska förändras. Och då och då önskar jag att jag vore 4-5 år igen. Jag är rädd för att skiljas från dem som jag tycker om. Jag är rädd för att gå miste om massa saker. Jag är rädd för att i framtiden inte kunna göra samma saker som jag alltid kunnat göra - antingen för att jag själv är så långt borta, eller för att människorna i fråga inte finns kvar. Jag är rädd för att vara så här sårbar. Jag vill inte prova så mycket nytt. En lagom dos räcker. Jag är rädd för att bli vuxen. Jag vill gärna ha kvar det som finns nu. Och det som funnits förut. Jag är rädd för att hamna för långt bort ifrån mina syskon, från de som jag har växt upp med. Från de som känner mig längst därinne. Jag är rädd för att ta steg.  Jag är rädd för att bryta band med saker och platser som jag älskar och känner mig trygg på.
Vadå betala räkningar?
Det gör ju vuxna människor?
Stockholm, Stockholm. Norrtälje. Håtö
Somrarna på Håtö.
Jag är en Stockholmsmänniska. Vem som känner mig vet inte det?
Och hur ska jag någonsin kunna fira advent någonstans, när jag vet att mamma sitter själv med sin kaffekopp och fikar vid köksbordet? Jag måste sluta gråta.
" - Mamma, vad ska jag ta mig till här i livet? Kommer jag att överleva?"
 " - Det kommer gå bra. Det går alltid bra"
Jag känner mig så fruktansvärt kluven och är i stort behov av en kompromiss.Vi har väldigt starka band i vår familj och tiden går alldeles för fort.

Jag gick ner till sjön förut idag. Jag gick förbi stenar, bryggor och tittade på öarna en bit ut i vattnet. Jag tittade på Munken där jag och Angelica brukade campa. Jag tittade på stenen som Kent brukade dyka ifrån och tänkte också på när han sprang ut i snön i bara strumporna på nyårsafton. Jag gick förbi lilla stranden där jag, Mattias och Caroline alltid badade. Precis som jag och mina systrar gjorde. "När vi var små". Jag gick förbi trampolinen och tittade på platsen där jag låg och solade i somras.. och alla andra somrar. Jag gick förbi Haget där midsommarstången alltid står och Mats Sundins hus. Jag började tänka på sommaren 2006 och på Caroline. Sedan gick jag förbi nedanför Angelicas gula hus igen. Jag började tänka på grillfesterna på somrarna och hur vi brukade springa ned till vattnet  mitt i natten bara för att bada i ösregnet. Jag tänkte på Angelica igen och vad som egentligen hände. Växte vi upp? Vi skulle aldrig växa upp, vi skulle alltid vara bättre än alla andra i våra kojor ute i skogarna. Jag tänkte på alla våra kojor. Sedan tänkte jag på Karin, tårtor, sandlådor och Sanna. Och på "Hajk". Jag tänkte på sommaren som Phil bodde här hos oss och på "Crocodile rock" och "Beautiful girl" Jag tänkte på brasorna som vi alltid eldar på våren och hösten och på alla blommorna som mamma alltid lyckas kratta fram.

Sedan började jag tänka på Åkersberga och farmor och farfar. Hur vi brukade ta glass ur frysen och hur man alltid fick en klapp på kinden och en tjuga varje gång man hade diskat. Hur vi brukade äta persiljejärpar och inlagd gurka och ta godis ifrån den lilla godisburken på den mellersta hyllan i vardagsrummet. Han såg alltid till att ha godis till oss. jag tänkte på hur jag alltid klinkade på farmors piano och hur vackert hon sa att det lät. Jag tänkte på hur min bror och min syster brukade bo i varsitt rum i vardera änden av huset där i Åkersberga. Och jag satt i min brors rum och lyssnade på Led Zeppelin och målade figurer. Och jag brukade få följa med dem båda två till deras skolor. Och åka roslagsbana. Roslagsbana. Det var stort. Och hemma hos farmor och farfar fick man dricka oboy. Det fick man aldrig hemma. Jag tänkte på de gröna sofforna och leksakerna som alltid fanns i en korg. Sedan såg jag framför mig alla lekplatser som jag under mina många upptäcktsfärder på somrarna hade hittat. Jag tänkte på bigaråträdet, zooaffären och alla smultron i rabatten. Sedan tänkte jag på alla kort jag gick runt och tog när det började bli tomt i huset.. För att jag aldrig skulle glömma tapeterna, kaklet eller skåpluckorna.. Jag försökte fånga lukten med kameran. Jag tänkte på farfars ord; "Du är min lilla solstråle du" och att jag inte följde med dit där på hösten när jag kunde ha gjort det... Det var ju Halloween..

Jag hade tänkt massor och huvudet gjorde lite ont. Stenen började bli kall och det blåste. Jag ville inte bli mer sjuk än jag precis har varit, så jag gick hem igen. Och sneglade ut lite över vattnet. Jag gick förbi bryggan där jag och Angelica brukade dyka efter småmynt..
Tänk gärna på mig hur ni vill, men det är så här jag är;  konstigt sårbar. Har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara.

//Jillsan - det är januari och ingen snö.
Det luktar vår ute.

Oh God, it feels as if it is only raining on me

Mitt liv går framåt som ett marathon
Dom spelar vår låt hela dagen lång
Vet inte varför men det saknas nåt
Det är som att låtsas som det regnar i en hagelstorm
Så jag borde väl va lycklig utan klagomål
(För) här finns ingenting att klaga på

- Snook, april 2007

Jaha. Så blev man magsjuk.. Eller så var det vinterkräksjukan. Jag vet inte. Det kom iaf jävligt snabbt. Fast jag hade ju feber också, så det kanske inte var vinterkräksjukan iaf. Sak samma. Jag trodde iaf att jag skulle dö.
Men är på bättringsvägen nu. Tog en extra dag hemma eftersom jag var småvarm fortfarande igårkväll och inte vill riskera att smitta ner någon..

Det som suger mest är att jag var tvungen att flytta fram teoriprovet. Även om jag inte gillade att plugga till det så är jag ingen sådan människa som tycker om att skjuta på saker. Men det fanns ingen chans att göra det nu när jag har legat sjuk i typ 3-4 dagar och nu är ganska matt i kroppen. Och jag resonerar så att om jag nu ska göra det så ska jag fan klara det också. Så det blir flyttat ca 2 veckor. Tyvärr. Kanske lika bra så då.

Framtiden är läskig och jag vill inte tänka på den än.

Det är för mkt plugg som packar ihop sig nu i januari/februari. Det är för mkt.

//Jillsan  -det är inga problem?

sometimes, only sometimes

Your smile is heavenly,
I don´t deserve all the love that you'r giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver´s around me now, you´re so fine


- Takida, 16 maj 2007

Nu har jag precis haft min 14:e körlektion. Det går väl rätt bra faktiskt, förutom ett eller annat motorstopp då och då. men det skyller vi på stress, för det är bara när jag är stressad i korsningar. Dessutom känner jag mig rätt duktig såsom jag har speedat på med detta körkort. Trodde inte det skulle vara färdigt förrän efter sommaren eller nåt så pass oengagerad jag var förut. Och so what om jag kuggar? Jag har ju bara kört de här lektionerna och inte kört ett skit hemma så jag känner mig ändå duktig. Så nu väntar alla de stora grejerna då. Väntetiden sträcker sig ända till början av april så jag får väl vänta tills dess, men då attan ska jag klara det. och sedan ska jag vara bättre på att köra bil än vissa andra också.. ;) (puss på dig Emil)
På tal om stress så ska jag ju först och främst klara teoriprovet.. Och om jag känner mig själv rätt så skulle det inte förvåna mig om jag kuggar bara och enbart för att jag är så jävla nervös. Egentligen har jag ju pluggat. Men inte tillräckligt.. Ååh pinsamt om man kuggar teorin.
Och sen ska jag ju överleva Gillinge också, förhoppningsvis med Bosses hjälp

Sedan måste jag ju erkänna att jag är lite skraj förreligionsprovet imorgon som jag inte pluggat till. Känns som om all tid går åt till teorin som jag ändå inte fattar. Folk säger att läraren i fråga gör monsterprov. jag känner såå inte för ett monsterprovet för tillfället.
Emil va småsjuk idag... eller ja, kanske bara lite seg.
Poor soul

Häromdagen var den värsta på länge. Fullkomligt usel.
Johannes hällde nagellack på mina byxor (men han är söt ändå)
Jag var allmänt stressad så jag mådde illa (det är jag iofs fortfarande)
Jag kände för att slå sönder något
Ingenting gick som jag ville
Och jag fick ingen choklad.
jag hade blivit lovad choklad....

För några dagar sedan började jag med anledning att fundera på framtiden. Insåg att jag faktiskt inte har funderat så mycket på det som man kan tro. Förträngt det snarare. Men nu blev det dags att fundera på den, åtminstonde den närmaste framtiden.. De närmaste åren
Det är lite läskigt, fast ärligt talat, faktiskt lite kul också ;)
Jag önskar bara att det inte var så långt bort...
men jag har en stark känsla i maggropen om att det här faktiskt blir bra.

Jag vill verkligen ut och resa, det vill jag. Men sedan är pengarna en helt annan femma. Bokstavligt talat.
Varför kan vi inte begränsa oss? jag menar, det viktigaste är ju att göra nåt ihop ett par dagar/vecka. Så vi skapar lite minnen värda att kommas ihåg =)
Sen är det ju inte fel o parta heller, så länge det inte finns arlabilar i närheten. (Pik Majk) ♥

Jag tror att folk inte riktigt förstår. Folk pratar om "bra musik", "underbara band" eller "den här låten ääälskar jag". De inser inte djupet i det hela. De förstår inte hur det är att leva musiken. Att andas musiken.
När jag hör en låt av dem så stannar jag upp. Jag kan knappt andas
Jag kan knappt röra mig
För mig existerar då bara de tonerna, de orden, det budskapet.
Den enda luften jag kan andas är den luft som finns kvar av den de andas ut.
Det är känslan av att stå bara 5 centimeter ifrån munnen som frigör orden, känslorna
Och andas samma luft som dem.
Det är kärlek.

-- kontring till dem som frågar "hur fan kan du tatuera in metallicastjärnan på benet"
Förstår du nu?
 
//Jillsan - min största önskan är att jag skulle kunna sluta oroa mig

Sant, åh så sant. (för er som inte förstår sig på oss)

När en tjej..

..är tyst, (så rullar det med miljoner tankar i hennes huvud)
..bråkar med dig, (tänker hon väldigt djupt)
..tittar på dig med ögonen fulla av frågor, (så undrar hon hur länge du kommer vara vid hennes sida)
..svarar "jag mår bra" efter några sekunder, (mår hon inte alls bra)
..tittar sorgset på dig, (undrar hon varför du ljuger)
..lägger sitt huvud på din axel, (så önskar hon att du är hennes förevigt)
..försöker få kontakt med dig varje dag, (då söker hon din uppmärksamhet)
..smsar ofta, (vill hon att du svarar åtminstonde en gång)
..säger "jag älskar dig", (menar hon det)
..säger att hon inte kan leva utan dig, (då har hon tänkt klart att du är hennes framtid)
..säger att hon saknar dig, (så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör)..

//Jillsan - precis som jag inte vill

Livet som sköldpadda måste vara ensamt

Runnin through the monsoon
beyond the world
to the end of time
where the rain won't hurt
fighting the storm
into the blue
and when i lose myself
i'll think of you
together we'll be running somewhere new
through the monsoon
just me and you

- Tokio Hotel, 24 april 2007 (Sverigesläpp)

Harry är en sköldpadda.
Och han är väldigt ensam. Stackars stackars Harry. Han bara springer, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Jag skulle inte vilja vara en ensam reptil i ett litet terrarium. Nej fy så synd det är om Harry.

Jaha, så vart kom det ifrån? Från ingenstans. Verkligen från out of the blue. Men det är väl bara att erkänna;
Jag har insett att jag tycker om Winnerbäck, se nu blir Lina glad =)
Och sedan så tycker jag ju faktiskt om Tokio Hotel också - fast det vet ju redan alla mina "emo-vänner".
Eller var det inte så? ;)
och Metallica
Metallica
Metallica.

Sedan så är det relativt roligt att provocera etablissemanget. Och alla andra..

Åh, att han ska hålla på!
Patetiska kommentarer. Dessa försök att vara rolig. Du är inte rolig.

Sitter och tänker att jag borde plugga.
Teori. Och religion. Eller samhällskunskap. Eller kanske miljökunskap. Fast mest teori. Fan
Jag orkar inte. Jag är så trött.

//Jillsan - actually, you had me at hello

Something in the air feels a little unkind

Well you are the one the one that lies close to me
Whisper's hello I miss you quite terribly
I fell in love, in love with you suddenly
Now there's no place else I could be but here in your arms ♥

- Hellogoodbye. 14 maj 2007

Jag är så less på dig. Det är så fruktansvärt mycket skitsnack. Jämt. Alltid
Jag känner en väldigt stark frustration mot dig just nu. Om jag nu ska uttrycka det i mjuka ord
Håll dina åsikter för dig själv och ta reda på fakta innan du öppnar munnen.
Tack..

Det känns som om jag går på sparlåga just nu. Det är alldeles för mycket för min hjärna att ta in och bearbeta hela tiden. Det är för mycket intryck och för mycket att tänka på.

Jag kan köra bil jag kan köra bil, jag kan köra bil. Jag kan inte köra bil..
Men hade de bett mig att skriva en 30 sidor lång uppsats om hur man kör bil, bilens historia eller bilens uppbyggnad så hade jag kunnat gjort det. Det här är inte min grej. Och det ligger i bakhuvudet hela tiden.
Och förresten så är teorin visst svår.

Årets bästa:

Jill: "Ja, men jag fattar fortfarande inte varför han inte vill kommunicera"
Mamma: "ja, men han är ju rospigg (skratt)"
Jill: "Ja, rospigg blandat med dalmas
Hur kan man väl egentligen förvänta sig att han ska va.. (skratt)"
Mamma: "Seg"

Haha!!
Jag älskar dig massor ändå ;)
- - -
Ann: "Jill, nu tycker jag att du ska sluat vara så b..b..b..bitter"
Men tack,kära syster.
- - -
Ur teoriboken:
"Meddela polisen om du kört på älg, rådjur....... eller mufflonfår"
What the hell är ett MUFFLONFÅR?! =)

//Jillsan - jag önskar bara att du försökte förstå

Smidandet av otroligt listiga planer

Now i won't feel those heavy shoulders no more,
my life got better now I finally enjoy,
yes all the people want to come here and so?
Come on and join us you can do that now, lets go,
follow me, and lets go, to the place where we belong
and leave our troubles at home


- Alex Gaudino, 19 mars 2007

Jag och Sandra håller på att undersöka de olika möjlighterna till vår pakt.. Vad syftet är tror jag inte att jag berättar, det förstör liksom hela funktionen.. Hmm
Kommer säkert sitta uppe hela natten, men inte gör det något inte för jag sov ju till klockan 1 idag så jag orkar säkert. Vända tillbaka klockan? Nonsens
Attans också! Sandra kommer gå och lägga sig. Jaja, whatever.
Än så länge har vi kommit så långt att glass är gott och att folk har en tendens att skvallra om saker man gör mot dem till högre instanser, vilket betyder att våra planer blir något mer komplicerade. Men vänta ni bara, när natten är över så kommer allt säkert vara ordnat och klart. För vi är så fruktansvärt kreativa.

Du borde verkligen lyssna på "Words" Som jag sa.. Åh, att folk har så svårt att lyssna på mig, fler borde lyssna på mig, oftare, för jag menar; åh, jag är ju smart.

Ibland börjar jag fundera på mina drömmar, såväl sådana som dyker upp på natten och sådana som gäller framtiden. Jag undrar om jag ens har några drömmar för framtiden. Jag undrar om jag ens vet vad framtiden är. Men hallå?! Hur definieras egentligen denna framtid som alla älskar att prata omså fruktansvärt mycket? Ha! Det vet du inte! och inte jag heller för den delen, damn. Noted, måste ta reda på..
Men i alla fall så är det ju då faktiskt inte så lätt att fundera ut vad man vill uppnå om man inte vet några riktlinjer. Jag vill ha riktlinjer.
Drömmarna på natten har hemsökt mig hela livet, jag kan helt ärigt säga att jag aldrig någonsin haft en bra dröm. Antingen är de läskiga eller bara... weird?
Men så blir det väl när massor av delar från et komplicerat liv slås samman som en dubbelmacka =)

Oj, vad jag flummar...
Trodde att Emil skulle logga in på msn. Men han har väl inte kommit hem än.. Eller så har han somnat ♥
Imorgon ska jag åka hem och då är det dags att göra en liten insats inom studerandet. Förhoppningsvis med bra sällskap. Men you never know..

//Jillsan - things to do, missing you

She's a mainiac, mainiac

I wanna take you away
Lets escape into the music
DJ let it play
I just can't refuse it
Like the way you do this
Keep on rockin to it
Please don't stop the
Please don't stop the music


- Rihanna, 7 augusti 2007

Ingen, ingen smutskastar Freddy Mercurys minne när jag är i närheten. Ingen...
1946-1991 ♥
Så ge upp!

Jag fryser hela tiden. Jag börjar undra om det är något fel på mig. I vanliga fall  så brukar jag växla mellan varm och kall, men nu är jag bara kall. Eller så är det bara väldigt kallt här hemma hos Ann. Eller så är det all snö.

I alla fall så är skolan på väg tillbaka nu. Det känns rätt.. konstigt? Men ändå helt okej. Just nu skulle jag önska att det blir en väldigt rolig och slapp termin som går relativt långsamt. Så att jag hinner ta in och bearbeta det som kommer sen. Jag kommer att sakna folk, det vet jag. Men men, förmodligen kommer det massor med gott ur "separationen" också. Jag menar, folk säger ju ändå att runt 25 är huvudpunkten i livet (och inte 18) så jag får väl lita på det.
Igår var jag och tittade på "The golden compass". Den var okej, helt okej. Faktiskt riktigt bra. Men nu måste man ju se uppföljarna också.. Eller läsa böckerna...
Häromdagen läste jag ut sista Harry Potter. Det sög. Usch va konstigt det kändes, jag menar, jag har ändå hängt med hela historien sedan 1999 eller när den nu kom ut i Sverige, så återigen är det en del av barndomen och de magiska bitarna ur den världen som rycks bort.
Hade lite tråkigt när jag satt och lekte med bloggen så jag tänkte att, ja jag kan ju åtminstonde ägna lite plats åt att uppmärksamma en del av den musik som skapades och släpptes under det förra året... 2007.. Förra året? Usch va konstigt det låter... Ah, så det gjorde jag också. Om någon ville veta. Hmm. Haha
Petra, om du läser det här, så är anledningen att jag inte har hört av mig att jag inte har varit hemma och fortfarande inte är det. Och jag har inga pengar på telefonen, men i alla fall: jag hörde att allt gick bra! Of course, det är ju du liksom ;) Känns bra, känns väldigt bra att veta.

Skulle vilja ge en liten bit uppmärksamhet till en av de andra största gestalterna inom musikhistorien;
Led Zeppelin
Alltid kommer du att vara en vägvisare för andra musiker.

"..And it's whispered that soon, if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason
And a new day will dawn for those who stand long
And the forest will echo with laughter

And it makes me wonder"

Jag vill se Johnny Depps nya film, den nya versionen av Sweeny Todd. Japp, den vill jag se. Helst på premiären. Så, ordna det någon är ni snälla.

Nu vill jag ut och dansa.. Åh, jag vill dansa. Japp, det vill jag. Och jag måste fylla på min telefon. Och jag måste plugga.. Egentligen... Och så vill jag ha ett jobb, vilket påminner mig om att jag måste ringa den där människan igen.. Pust.

Varför kan du inte va här när jag behöver dig??
I was born to love you

I was born to love you
With every single beat of my heart
Yes, I was born to take care of you
Every single day...

//Jillsan - snart är det dags igen..


blinka en, blinka två, blinka tre gånger

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better
You and me together
Through the days and nights
I dont worry cause
Everythings gonna be alright


- Alicia Keys, 10 september 2007

Du gav mig just en stor klump i magen. Damn
it's not supposed to be like this
och nu känner jag mig sådär isolerad igen.


Det blåser som attan ute
Det är snö vartän man tittar
och snön viner framför mina ögon
Jaja, bara för att:
Sandra, jag blev nåt ;)

Nörd
Jag har blivit instängd på toaletten (  )
Jag har blivit dassad (  )
Jag har glasögon (/)
Jag har byxorna över naveln (  )
Jag har blivit kallad tönt ( )
Jag har bra betyg (X)
Jag har tandställning (/)
Jag tänker inte mycket på mitt utseende ( )
Jag har mindre än 2 kompisar ( )
Jag har blivit mobbad på ett eller annat sätt ( )
Jag tycker shack är roligt ( )
Totalt: 2

Fjortis
Mitt utseende är mitt liv ( )
Jag använder brunkräm/brun utan sol året om ( )
Folk har kallat mig korkad (x)
Folk har kallat mig fjortis (X)
Jag lyssnar på remixade babyröster ( )
Jag är blond ()
Jag tycker att jag är snygg ( )
Jag festar varje helg (/)
Ifall jag tycker att någon är ful, säger jag det högt, helst så att personen hör ( )
Jag är dålig på grammatik ( )
Totalt: 2,5

Emo-kid
Jag lyssnar på emo (/) Haha, stop judging
Jag är piercad (/) njae...
Jag har svart hår ( )
Mina block i skolan är nerkladdade med låttexter/dikter (/)
Jag gråter ofta (X)
Jag skär mig/har skurit mig ( )
Jag vet vad sXe står för (x)
Jag har snelugg (/)
Jag spelar i ett band ( )
Jag använder kajal/eyeliner (x)
Jag har blivit kallad emo (X)
Totalt: 6 Feest ;)

Brat
Nästan alla mina kläder är märkeskläder ( )
Jag använder mycket hårgelé ( )
Jag tar aldrig bussen ( )
Pappa betalar ( )
Jag åker utomlands varje år ( )
Jag spelar golf ( )
Jag har blivit kallad snobb/brat ( )
Jag har blivit kallad korkad (x)
Jag posar på mitt klassfoto ( )
Jag är solbränd året om ( )
Jag äter på resturang varje vecka ( )
Totalt: 1

Ghetto-kid
Jag använder keps varje dag ( )
Jag använder stora munktröjor (/)
Jag har häng ( )
Jag har ett kompisgäng som jag hänger med varje kväll, gärna bakom snabbköpet ( )
Jag använder ord som "din mamma", "mannen" och "yo" ( )
Jag hälsar på mina polare med en dunk i ryggen ( )
Jag lyssnar på hip-hop ( )
Jag har slått ner någon ( ) heter det inte SLAGIT?
Jag har hamnat i bråk med polisen ( )
Jag hamnar ofta i bråk ( )
Jag skolkar ofta ( )
Totalt: 0,5

Datanörd
Jag använder uttryck som lol, noob, rofl, ffs och omfg ( )
Jag skriver cya istället för see you ( )
Jag spelar WoW ( )
Jag spelar något annat spel online ( )
Jag säger lol, brb och omg IRL ( )
Jag är inne på datorn varje dag ()
Jag är i level 60 eller mer på WoW ( )
Jag vet vad roflmao betyder ( )
Jag är nästan aldrig ute ( )
Jag har mörka ringar under ögonen ( )
Jag sitter uppe sent och spelar data ( )
Totalt: 0

Haha!!!
Jag älskar mitt resultat, det är underbart ;)
Ironi

Jag hatar telenor. Hatahatahata
och jag föraktar inskränkthet

//Jillsan - 1 månad idag ♥

Början av musik 2007

I never really gave up on
Breakin' out of this two-star town
I got the green light
I got a little fight
I'm gonna turn this thing around

Can you read my mind?
Can you read my mind?

The good old days, the honest man;
The restless heart, the Promised Land
A subtle kiss that no one sees;
A broken wrist and a big trapeze

Oh well I don't mind, if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you go, can you read my mind?

- The Killers, 13 februari 2007

Jillsan har sina ljusa stunder.

Idag landade en snöflinga i mitt hår

Det snöar ute
Det snöar ute
Det snöar ute
.. och det är vitt på marken

Tiden brådskar iväg för fort

Back when I was young
I remember when we
Used to play, fool around
Now it's all gone
Mom and dad would say
Don't be home too late
Oh lord, I wish, I was a kid again
--

Det är påfrestande. Men det är det  värt.
Men var finns all kommunikation?
Jag önskar du kunde öppna dig, åtminstonde lite.

Jag hatar att jag är så nostalgisk
Jag hatar att jag tänker så mycket
Tänker tillbaka så mycket

För mycket minnen
Hela tiden, alltid
Förut..
För länge sedan..
En hjärna på overload

Usch, jag struntar i vad alla säger. Jag tycker inte om nyår. Jag tycker inte om att det är ett nytt år och att det gamla bara... försvunnit? Jag tycker inte om det här med "nya mål, nya möjligheter" jag är lagom konservativ, jag vill ha det jag har haft. jag tycker inte om när saker tar slut. Som året tex.. Eller som jul och nyår. Jag tycker inte om när saker man har gått och väntat på och förberett så länge bara är över med en fingerknäppning. Jag hatar faktumet att det här är mitt sista jullov och att jag ska börja min sista termin i "skolvärlden" Vilken annan värld finns det? Ingen jag vet om iaf. Jag hatar att alla kommer att spridas för vinden. Varför kan jag inte få spara allt i en liten bubbla. Jag hatar att inte veta vad jag vill eller vad jag ska göra. Jag känner mig så bortkommen. Så lost.
jag tycker inte omnär tiden rinner iväg och man inte längre tillåts vara ett barn. Jag hatar att jag inte äger en tidsmaskin. Och jag hatar att jag alltid känner så mycket ångest. Tiden rinner genom mina fingrar som sand. Och vad finns kvar? Minnen. Jag kommer alltid ha kvar alla minnen, men vad hjälper det? Varför kan vi inte bara få tillbaka den äkta varan?

Jag ska tamefasiken bygga en tidsmaskin..

Egentligen är jag inte så negativ som jag låter; jag menar, jag fick ju chansen att bli dyngsur och iskall på självaste nyårsafton. Vem vill väl inte det ;)
... och jag kommer förmodligen ha skitkul och skratta på studenten.. och sedan gråta mellan raderna

Och jag är glad att vi redde ut allting, för vad skulle jag ta mig till utan er? ♥

Haha, stackars älskling som fick utstå familjen Svennbergs bravader en hel kväll med alkohol ^^
Lycka till Petra - tänker på dig

Jag är mörbultad också, har blåmärken och sår över hela benen och armarna. Hmm, nästa gång ska jag nog bara gå med en stor hund...

//Jillsan - älskar Emil

RSS 2.0