hela livet är ett äventyr

Vad man än gör i livet, så växer man som människa varje dag.
 
Ta hand om varandra, måna om ledig tid, njut av de små sakerna.
Nu i juletid, se efter dem som inte har det så lätt.
 
Jag övar hela tiden på att ta en sak i taget, och någon dag ska jag lyckas. Lyckas hejda min iver. Jag har tagit tag i saker, och jag jobbar vidare.
 
Jag känner mig glad och tacksam för julen som kommer, och våren och sommaren som kommer sen. Jag hoppas att jag kommer att få ledighet nu att spendera med nära och kära, så mycket som möjligt.
Jag gläds över alla äventyr jag varit med om, och alla äventyr jag kommer att ge mig ut på. Både inom en snar framtid som kommande nya studier och bekantskaper och längre fram som roadtrips genom USA, andra resor, barn och familj. Jag gläds över den snabba hösten som gått förbi, med dess upp- och nedgångar. Och jag gläds över människorna jag har omkring mig. Jag gläds över det här året och nästa år med alla dess nya möjligheter. Jag är tacksam för insikt och perspektiv, trots att det tar lång tid att få det att fastna. Jag är tacksam för all erfarenhet som fastnar tillslut. Jag är tacksam för utveckling och jag tror på att saker och ting kan både förändras och förbli desamma.
 
Jag är tacksam för tidiga julmornar när jag var liten, och havet och skärgårdsromantiken under gångna somrar. Jag är tacksam för tystnaden, att få minnas och att få lära känna mig själv. Jag ser fram emot lugnet.
 
Tänk på att hur ni än är, så kommer ni aldrig kunna göra alla människor nöjda. Det kommer alltid finnas dem som inte tycker om er, eller det ni står för. Så titta efter mer inåt, titta efter mer vad som gör dig och dina närmaste glada. Det ger så mycket mer i längden. Fokusera på vad som är viktigt.
 
Sjung, så mycket ni orkar. Tills rösten tar slut och lite till.
Allt ni gör i livet är val av olika slag. Alla val leder vidare, på ett eller annat sätt.
 
Till er få som kanske läser här i min offentliga dagbok:
Det här blir mitt sista inlägg. Kanske för alltid, kanske bara på den här platsen, kanske för ett tag.
Jag behöver inte den här platsen just nu.
Men kom ihåg; det är okej att minnas. Det är okej att bära med sig.
Det är dock aldrig okej att låta sig tryckas ner. Behandla dig själv och andra med varsamhet.
Ta saker lite mer för vad de är, och acceptera dig själv och situationen du är i.
 
Men bär med er mystiken.
 
 
 
 

 

RSS 2.0