God jul och gott nytt 2012!

Det är dan före dan före dopparedan! Snart är det äntligen jul!
Jobbar mitt sista pass på ganska länge nu ikväll och åker sedan direkt hem till Håtö för att fira jul med familjen. Blir kvar där tills den 29e då jag åker upp till Falun för att fira nyår. Det är alltid en speciell känsla att åka hem inför jul och nog för att det inte snöar - men det är i alla fall lite vitt! Åh, det är så mycket jag ser fram emot! Tomtesockor, hängande paket, paketlekar, maten, Kalle, julklappar, godis, gemenskap, filmer och en massa annat mys. Och nyår - åh vad jag saknar Beris och gänget!

Året är snart slut.. Det är galet hur fort det har gått, jag har inte hunnit andas. Och trots att jag kommer att vara med härliga människor på nyår så kommer jag självklart ändå att sakna familjen. Det är något särskilt att fira med dem, framförallt barnen, också.

Jag måste ändå säga att jag saknar barndomsjular lite. Allt som hände innan jul menar jag då främst, som shower och luciatåg på skolan, knytkalas, pyssel och en massa annat. Men, nu finns det ju andra saker man inte fick göra då! Någon gång skulle jag också vilja vara någonstans där man får uppleva en riktig gammaldags jul. Det vore mysigt.

Var på ett himla bra humör när jag kom hem igår morse efter jobbet. Studsade till musik och packade och började samla ihop en massa saker att skänka till hemlösa! Jag uppmanar verkligen alla att göra detsamma! Det finns så mycket saker vi har hemma som vi egentligen inte har behov av - men som kan göra en enorm skillnad för andra! Andra som lever på gatan och fryser. Så ta allt ni hittar, kläder, skor, handdukar och andra saker och SKÄNK MER!! Vi är så bortskämda med jul och julklappar och värme så det är faktiskt den bästa och finaste julklappen du kan ge någon! Dessutom är det skönt att rensa!

Framåt kvällen började jag däremot få en konstig känsla. Jag vet inte riktigt varför. Jag tappade lite av julkänslan ett tag, kände mig rastlös och hade ont överallt. Jag gissar på att känslan kom ifrån en utav två anledningar: antingen har jag så mycket roligt framåt att jag helt enkelt var extremt rastlös och förväntansfull bara, eller så handlar det om att jag i vanliga fall redan brukar vara hemma och fått kommit till ro vid den här tiden. Hur som helst så gick det över och julkänslan kom tillbaka :)



Jag vet vad som skulle hända om...


Onsdag 21a december 2011:




Torsdag 22a december 2011:



Fredag 23e december 2011:



Lördag 24 december 2011, JULAFTON!




Jag tänker ta ett litet uppehåll nu, inte skriva så mycket mer förrän nästa år. Så jag passar på att säga god jul och gott nytt år. Ett år som kommer att bli underbart. Själv ska jag verkligen försöka njuta nu den närmaste tiden och jag hoppas att ni kommer att göra detsamma.

Where's the rock n' roll?

ryggen

Det gör SÅ ONT!! Jäkla grisrygg, sådan djävulsk smärta.

Jag har insett att jag har noll koll på dagarna eller veckorna eller månaderna längre. Min dygnsrytm är konstig och jag fattar ingenting. Jag fattar inte vart tiden tar vägen. Helg vad är det? Söndagsångest? Nej det har jag inget av. Det blir väl så när man inte jobbar normala tider och när man hela tiden (fram tills nu senaste tiden då kanske) konstant har mentalt bokat upp varje liten gnutta tid.

Idag har jag shoppat lite jul- och nyårskläder. Jag är hyfsat nöjd. Det ni. Tog lunch på stan med Ann också. Nu är det snart bara ett pass kvar att jobba innan ett lååååångt jullov som jag har tagit mig. Möjs. Kommer nog till och med hinna sakna jobbet lite. Jag trivs ju så bra.

Sedan är det ju det här med dilemman också. Hur ska man göra egentligen? Vad ska man prioritera och hur ska man tänka? Hur ska man leva? Jag försöker testa den gyllene medelvägen.

Det närmar sig med stormsteg.

Tisdag 20e december 2011:


hej mitt vinterland

Nu börjar det verkligen närma sig, inte många dagar kvar nu! Tror och hoppas på en riktigt lugn, mysig och underbar jul. Det här är första gången jag är "ledig" över jul och nyår på evigheter och jag ska bara njuta. Det har varit fruktansvärt väder i helgen när vi exempelvis var på julmarknaden, en massa regn och skit, men jag höll mig varm. Det är faktiskt första gången jag går på en julmarknad frisk, pigg, varm och utan tunga väskor att bära på. Nu är vi hemma i lägenheten igen och det ligger faktiskt lite vit snö ute! Härligt! Förutom julmarknaden så har vi också varit hemma på Håtö en sväng och slagit in julklappar, lyssnat på julmusik, tittat på julfilm, bakat pepparkakshus, pepparkakor som har fått fin kristyr på sig, bullar och knäck. Det känns alltid lite konstigt att ta bussen hem mot Norrtälje och skärgårn, bra men konstigt. Känns inte som att det var så längesen som vi var där. Och stackars katten Maja är fortfarande kvar och har fortfarande inget hem.

Ikväll ska jag jobba igen men först ska jag iväg en sväng till solariumet i några minuter. Fruktansvärt ont i rygg och nacke har jag också sedan helgen. Det var riktigt skönt att få komma hem igårkväll, tända sista ljuset och ta en lång varm dusch.

Lördag 17e december 2011:



Söndag 18e december 2011, fjärde advent:



Måndag 19e december 2011:




Det gäller bara, vad det än handlar om egentligen, att acceptera situationen och göra något åt den. Jag ska vända om allting, få det att bli roligt igen. Jag ska hitta tillbaka till gnistan. Och sen, någon gång nästa år, så kommer allt det här vara över. Med en bättre utgång än det annars skulle ha fått och med mig fylld av massor med nya erfarenheter och utveckling. Men just nu släpper jag det, jag släpper allt för att få en helt ny start, för att ladda batterierna, för att vila upp min kropp och min hjärna. Det får inte vara någon press, det har varit för mycket press hela tiden. Det här året har gått så jäkla fort, det har varit saker som kommit upp hela tiden, varje månad. Så vad gör väl några få månader till, om det betyder att det i slutändan är vettigare. Visst har jag gjort en del felaktiga val i livet, men säg vilken människa som inte har gjort det. Som sagt, allt vi gör i livet är val. Det kan vara ett val att börja eller att sluta eller vad som helst. Och jag skulle aldrig aldrig ge upp, sådan är inte jag. Men vänta, det kan jag - jag kommer att få det klart. Jag är bara ledsen över att jag har slösat så mycket tid på att må dåligt, på att ha fel inställning till mig själv och livet. Om jag bara hade bestämt mig för det här i våras hade jag förmodligen mått mycket bättre och varit klar vid det här laget.

Men nu är det i alla fall bestämt; jag jobbar, jobbar på mig själv, lever lite, tar ett nytt ämne och poff skriver klart min jäkla uppsats i april-maj istället. Nytt ämne, ny handledare, nytt allt. Visst, det är lite förarbete som försvinner, men det kommer att vara värt det. Och visst, det är ett år senare än tanken var från början. Men jag hade heller aldrig räknat med alla omständigheter; sjukdomar, jobb, flyttar, utbrändhetssymptom etc etc hela året. Dessutom är det bara min ensak, det är bara mig det påverkar och ingen annan. Jag, som alltid får till allting väldigt bra i slutändan och som aldrig haft ett dåligt betyg. Det är bara det jag måste pränta in i min hjärna.

Dessutom måste jag tänka att det inte är särskilt mycket längre än vad andra dragit ut på det. Det är många som släpar på saker, av olika anledningar. Men sen, sen ska jag börja leva på riktigt. Jag har så otroligt mycket fint att leva för och så många vägar framåt i livet, så många möjligheter. Nu ska jag ha en riktigt riktigt god jul och ett riktigt riktigt gott nytt år. Det är steg nummer ett.

Allt blir inte alltid som man tänkt, men jag är gladare nu. Det är jag. Det finns mer att leva för än en uppsats. Jag är ung, och allt man upplever ger erfarenheter. Jag blir starkare hela tiden. Och det är viktigt att komma ihåg. Jag kommer att få det klart, en bit i taget. Allt kan inte gå klockrent hela livet.

förortspoesi

Det har varit några turbulenta dagar, med mycket tankar, beslut och saker att göra.

När jag skulle iväg på Sofias luciatåg i tisdags ringde inte klockan vid 5 som den skulle, utan upp hoppade jag klockan 6 och sprang iväg till bussen. Självklart halkade jag då i en lerslänt, i mörkret och fick åka runt lerig hela dagen eftersom jag inte hade hunnit packa med mig andra byxor. Luciatåget var i alla fall jättefint och det var även Alves tåg morgonen efter, trots att knäppisen vägrade ha på sig sina tomtekläder. Förutom tågen hann vi med att fika, busa med valparna och titta på disneyfilmer också. Mycket mysigt. I onsdags åkte jag sedan, trött och snuvig, raka vägen till jobbet för att vara där i 22 timmar. Igårkväll var det meningen att jag och Jocke skulle åka in till stan och kolla på Von Benzo, men vi kom fram till att det passade bättre att smita iväg till heron och titta på smygpremiären av nya Sherlock Holmes-filmen. Mycket bra måste jag säga! Sedan promenerade vi hem därifrån. Idag har jag även träffat kära Janie en sväng och gått på stan - det var alldeles för längesen!

Imorgon blir det älskade årliga julmarknaden med familjen och efter det hem till skärgårn för att baka och slå in paket. Härlig helg! Efter det jobbar jag två pass till och sen har jag ett superduper långt jullov tills.. ja, jag vet faktiskt inte :) Någon gång i början av januari skulle jag gissa. Jag ska bara njuta och verkligen försöka ge min kropp (och hjärna) den vila och julefrid som jag behöver. Sedan blir det nya friska tag när det nya året har kommit. 2012 ska bli mitt år. Ska man ha jullov och ledigt i vårt samhälle ifag och i vår ålder då får man ta sig ledigt. Det finns ingenting som heter ha ledigt.

Jag trivs superbra på jobbet, det är nästan kul att åka dit. Hoppas på att det kommer att finnas möjlighet att jobba kvar där ett tag till, trots att jag inte planerar att stanna föralltid. men som min situation ser ut nu så är det perfekt.

Alla är vi mänskliga, och det gäller att tvätta bort duktighetsstämpeln någon gång, leva i nuet och inse vad man missar när man går och mår dåligt, inse vad som är viktigast och inte slösa tid. Det gäller att inse att man inte är odödlig eller oövervinnelig. Det är mitt liv, ingen annans. Jag måste lära mig att inse det. Jag måste sluta bry mig så mycket, jag måste börja strunta i saker.

Julpirret smyger sig på mer och mer för varje dag. Jag är verkligen som ett litet barn och jag kunde inte önska mycket mer än så! jag har saknat det och jag hoppas att det håller i sig.




Fredag 16 december 2011:





Idag är jag lugn och nöjd.
Det känns bra, det känns rätt och vettigt. Det vettigaste jag beslutat på länge. Jag är värd det här. Det måste få ta sin tid att må bättre, jag måste ta hand om mig själv. Jag kommer att utvecklas, jag kommer att bli starkare. Jag kommer att bli ännu mer kick-ass. Jag har hela livet framför mig - man ska göra saker när det passar. Just nu passar det att ha jul.

Oh jäklar - det är vitt ute nu ser jag!!!!


totalstopp


Tisdag 13e december 2011, lucia:





Onsdag 14e december 2011:






Torsdag 15 december 2011:





Nu ska vi gå iväg på bio. Bra det, då kanske jag kan bli av med lite aggressioner. Har redan testat med att kasta saker och stampa. Mer update kommer senare.

NU

Lusselelle, lusselelle elva näääääätter före jul.
Nej. Inte riktigt än. Men nästan.

Men vi ska ju julmysa och baka lussebullar idag så. Gick upp tidigt och tittade på julkalendern, gjorde alla morgonrutiner så som intaget av ingefära, morötter och vitaminer och nu sitter jag här, snart på väg mot solariumet och därifrån mot Ann. Har insett att det här att ha lite tid ihop på mornarna med TV-nyheterna på i bakgrunden är riktigt mysigt. Det finns så mycket tid till allt nu! Jag fattar inte hur jag inte kunde se det tidigare. Leva i nuet var det ju. Imorgon ska jag iväg och titta på Sofias lussetåg och på onsdag blir det Alves. Toppenbra.

Typiskt bra måndag!


Måndag 12e december 2011:

:

Oförstörd

Det är redan tredje advent och jag har så mycket julkänsla i kroppen! En del av det tror jag beror på våra små traditioner i år, en del på att jag inte är i Eskilstuna och en del på annat. Och här händer det grejer vill jag lova! Allt är annorlunda nu. Jag har ett tagit ett enormt beslut och jag är jättelycklig! Samtidigt som det känns lite konstigt. Men man måste resonera och prioritera här i livet och tyvärr tog det lite för lång tid för mig att komma fram till vad som är viktigt. Detta är i alla fall det mest vettiga och intelligenta jag har gjort på länge.

På väldigt bra humör är jag alltså, och resten ska ni få veta sen. Imorgon kanske.
Imorgon är jag dessutom ledig och ska ha en riktig mysdag med lussebullsbakning och annat. Det trodde ni inte va.

Psst. Jag ska ta mig ett riktigt härligt JULLOV. Ett långt! Som aldrig förr. Jag ska slappa, njuta och leva livet - precis just nu. Jag unnar mig nu det som jag aldrig gjort förut. Att vila. Jag är fri.

Söndag 11 december 2011, tredje advent:



Allt vi gör här i livet är val.



fjorton dagar

Är på bättre humör nu igen - det är bara två veckor prick till julafton! Men nu vill jag ha snö!

Fysiken är inte på topp; matt, småvarm, förkyld och ont i halsen. Sådär som vanligt typ. Hann nästan hem i tid till idolfinalen igår. Hade hoppats på att få se något sorts uppträdande av Moa, men jag antar att tv4 var för rädda för att det skulle ta för mycket av uppmärksamheten från de andra. Menmen, annars bryr jag mig inte särskilt mycket. Det var en ganska ointressant kväll. Däremot kommer jag att sakna dem, och jag kommer att sakna hela idol-konceptet. det har ju varit en sån där trygg punkt jag följt nu under de senaste åtta åren. Jag hoppas att det kommer tillbaka och jag hoppas att det kommer en massa nya saker att se fram emot snart istället. Det vet jag att det kommer. Jag vill göra en massa roliga saker! Och jag vill verkligen åka utomlands nu!

Igår var det fruktansvärt hemskt väder ute. Tur att jag tog den där lilla svängen förbi solariumet. Snart kommer dessutom klänningen - vi får väl se om den får stanna kvar eller om den åker tillbaka.

Det är en massa detaljer och saker jag bävar inför. Jag hoppas att de löser sig också. Igår lyckades jag göra illa ryggen i ett dumt lyft så den har gjort ont hela kvällen och halva natten också.

Jag behöver en kickstart.

Lördag 10 december 2011:





Mot jobbet igen! Helg , vad är det?

ups and downs

Hade en riktig svacka här nu på kvällen. Kände mig oduglig och ful, onödig och besvärlig. Kände mig allmänt kass och kastade spya på universum. Och jag grät en massa, vilket fortsatte när vi tittade på "Hur många lingon finns det i världen" vilken jag trodde skulle vara en over-all glad film. Men bra var den i alla fall - underbar! Jag är så jäkla känslosam alltså, hela tiden! Gråter och gråter och gråter. Fast, det har jag ju alltid varit så.

Vi tog en liten promenad till Skärholmen också och det kändes bra att röra på sig överhuvudtaget, efter hela dagen i sängen. Dunderförkyld har jag gått och blivit igen också, det svider, kliar, rinner och gör ont överallt. Oväntat.
Skulle verkligen behöva vila hela dagen igen, men se det går inte. Mer jobb väntar och på det dessutom en idol-final och lite solande. Ska kasta in myspys med julkalendern, tvätt och ett försök till att läsa lite också.
Den som lever får se vad som händer.


Fredagen 9e december 2011:


restriktioner

Som sagt, har sovit från det att jag kom hem tills typ.. nu.. Eller ja, inte riktigt men jag ligger i alla fall fortfarande i sängen. Önskar jag kunde göra något, men hela dagen är förstörd. Illamående, sömnbrist, sprickor på läpparna, ont i halsen, yrsel. Men ändå är jag rätt glad! För jag har en plan! Eller flera faktiskt. Känns fortfarande som att jag liksom, flyter lite på en våg uppåt. Bra känsla för en gångs skull. Det är konstigt det där ändå, jag har egentligen inte kommit längre nu än tidigare det här året, rent konkret, men ändå känns det så annorlunda. Jag kan vakna glad, jag kan lägga mig glad och jag kan tänka på andra saker - det kunde jag aldrig för ett tag sen. Det är som att trots att det är jobbigt, så är det inte en lika stor del längre. Kanske är det så att jag tillslut också återgår till min vanliga sista-minuten-räddnings-taktik. Kanske är det därför det känns bättre? Kanske är det den som håller på att kicka in? Man vet aldrig. Det jag vet är i alla fall att jag idag har unnat mig något - och det känns bra!
Och jag ska banne mig kunna ha den också!

JAG VILL KUNNA TRÄNA!

sömnbrist

Nu ger jag upp. Har sovit max en timme inatt. Mer blir det inte, det är ingen mening att jag försöker nu förrän jag får gå hem. Så ja, planen om att vara effektiv idag sprack ju rätt hårt - jag kommer ju sova hela dagen.
Kanske är dumt att försöka planera in saker efter de pass man har jobbat natt, trots att det är sovande jour.
Nu vill jag bara hem. Hem hem hem.

Torsdagen 8e december 2011:



Ännu en dag närmare julafton!

bubblegum in my brain

Jag är på så jävla bra humör! Eller ja, jag har varit under dagen, just nu sitter jag mest med huvudvärk och ska sova. Men ändå!

När jag gick till jobbet idag så insåg jag verkligen att humöret var på topp (trots tråkväder!); jag kände mig snygg, jag hade skön musik i lurarna, jag var på väg till jobbet som jag trivs på, jag hade fått pussar av världens bästa Jocke, jag kände att jag snart kommer att vara klar, jag kände att "jag kommer att hinna", jag kände mig kontrollerad, jag kände mig strukturerad eftersom jag hade strukturerat en massa saker både vad gäller stressen, tiden, alla lappar & anteckningar och kaos, kroppen etc etc, jag hade fått se snö, jag gick iväg ifrån världens mysigaste lägenhet som bara är vår, jag kände att jag har Stockholm, jag tänkte på alla roliga minnen och erfarenheter som jag har så jäkla många av, jag visste hur bra jag faktiskt är, jag hade en massa julkänsla - för julen är på intåg och det känns mycket mysigare i år! Jag hade helt enkelt inte så mycket som oroade mig. Nej, jag kände att jag hade en massa roligt framåt!

Så om jag mår hyfsat bra imorgon när jag kommer hem så är det minsann den här bruden som tar tag i sig och gör av med lite av den där peppen! Jag menar, det är faktiskt inte så konstigt att det har blivit som det har blivit med allt - alla aspekter. Och det går att lösa.

Jag har alla möjligheter i hela världen vid mina fötter, och jag ska vakna varje morgon och försöka bestämma mig för att vara glad. Det är vi själva som bestämmer vad vi gör dagarna och våra känslor och tankar till. Jag ska planera in små mysiga saker och jag ska försöka ha karaktär. Det är däri nyckeln ligger.

lyssna

Kunde sova ut till 11 idag i alla fall, väldigt skönt eftersom jag inte somnade förrän efter klockan 2. Fick klart en massa struktureringsgrejer igårkväll (kanske inte låter så mycket för omvärlden men det är mycket för mig) så jag somnade med ett gott humör och vaknade på gott humör. Detta kan i och för sig även bero på att jag vaknade med julkänsla i maggropen och såg snöflingor utanför fönstret. Snart ska jag iväg på ett monsterpass på jobbet igen. Yey.

Ibland saknar jag den där gamla känslan, den där känslan av nytt, fräscht och elakt.

Onsdag 7e december 2011:



En dag i taget. det löser sig.
Jag har så mycket roliga saker att se fram emot, både inplanerade och allmänna. Det gäller bara att överleva varje dag. Man får prioritera med tiden och orken.

when I was young

Dagarna går så fort, de bara springer förbi. 4 dagar har nu passerat, det vill säga 4 dagar som jag hade tänkt göra en massa vettigheter på. Istället har jag mest legat, inte gjort så mycket alls, haft ont i halsen, varit yr och snuvig. Min eviga lott här i livet verkar det som. Jag blir så arg, för det är faktiskt orättvist och det påverkar så mycket. Jag blir också arg för det känns som att jag har hamnat i den här situationen alldeles själv. Som att det är mitt eget fel, och ja, det är ju faktiskt ingen annan som kan ta tag i det heller. Men tro mig, jag försöker, och jag kämpar, men ibland känner jag mig faktiskt också ganska ensam. Det är inte lätt att förstå. Och min kropp motarbetar mig, det är som den stretar emot, sätter upp murar och spärrar. Så fort jag har tänkt göra något så blir jag sjuk igen. Och så sjunker hoppet.

Något som däremot gjort mig väldigt glad är att vi spenderade lite tid i Backhyttan och hälsade på valparna - som är så söta att jag bokstavligen skulle kunna äta upp dem. Seriöst.

Kiss och bajs överallt, men vad gör väl det när man är liten och söt?
Dessutom har jag äntligen fått lite av ÅRETS FÖRSTA SNÖ! Något smälte inom mig, eller hoppade eller skuttade kanske. Lycklig blev jag i alla fall, och så tänkte jag att kanske, kanske finns det någon som hör mina böner. En liten i taget. Det får man uppskatta. Bakat lite har vi gjort också, pepparkakor och lussebullar, men den riktiga bakarhelgen är inte förrän 17-18 då vi också ska gå på julmarknaden <3

Det var också otroligt skönt att få komma hem och ta en lååång och varm dusch och sen dricka en massa yogi te och titta på film. Ungefär så mycket orkade jag idag. Typiskt. Men - vi gjorde i alla fall galet god hemlagad pizza till middag och sen fick jag varm choklad med grädde av Jocke nu framåt kvällen. Myspys.

Jag försöker verkligen strukturera - lägga in i imaginära lådor och boxar. Fixa till, jämna till. Ordna. Kontrollera. Det är lite det mitt liv går ut på tror jag. Hur som helst - jag är motiverad som en jävla tok. Jag känner hur det spritter i mig. DET ÄR SÅ MYCKET SOM SKA BLI BÄTTRE OCH JAG VET HUR JÄVLA ÖVERLÄGSET BRA JAG ÄR. Synd bara att det är någon jävel i min kropp som håller fast mig hela tiden. Men tillslut ska jag nog bända bort den ska ni se.

SNART ÄR DET JUL. Bara så att ni vet.
Spread the joy! Och snåla inte med the christmas spirit till alla! (Glöm inte bort barnet långt där inne, släpp alla måsten för ett tag och ta en funderare över vad som verkligen är viktigt).


Tisdag 6e december 2011:





Jag ger er också några tips på julfilmer som jag anser att ALLA bör se runt juletider för att boosta julkänslan massor:

Nu är det jul - igen! (alla 3 filmerna)
Grinchen
Polarexpressen
Elf
Jack Frost (varning för tårar)
Musses jul (kommer inte ihåg exakt vad den heter)
A Christmas Carol (gärna den äldsta, riktiga men också musse piggs version)

The snowman (kortfilm, varning för tårar)

Och för er riktigt traditionskära: Tales of Beatrix Potter! (ni vet de dansande grisarna och mössen etc som alltid gick på TV dagen innan julafton när vi var små)

Jag tittar också alltid på Dr Snuggles på julaftonsmorgon (efter öppnandet av tomtesockorna), enbart av den anledningen att jag förknippar honom och den musiken med barndomsjular. Tror nämligen att den gick på jullovsmorgon eller liknande förut.




Jag känner redan nu att det börjar pirra av julstämning i mig, trots allt. Ett mycket gott tecken.



↑ Typ SÅHÄR taggad och motiverad är jag - DÖ uppsats DÖ - NU ska du dö!



frostigt

Det är frostigt ute, men ännu ingen snö. Jag behöver verkligen den där snön nu.
Snart kommer mamma, pappa och Ann förbi och hämtar upp mig för att åka till trollhemmet.
Är fortfarande inte helt pigg, och skulle behövt klämma in någon sorts pluggande. Men andra saker är också viktiga.

Dagarna fram till jul går fort, det är inte långt kvar. Jag längtar verkligen efter den där känslan just kring de där speciella dagarna. Julgranen, musiken, ljusen, gemenskapen. Att bara vara.

Något jag dessutom tycker om, har jag insett, är att få vakna i sin egen säng. Vilken lyx egentligen. och att få sova ut. Har insett att jag har så otroligt mycket vardagslyx för mig i mitt liv; tända ljus, stora koppar te, mys med Jocke, promenader, fikarutiner, en otroligt skön massagedusch där man kan stå hur länge som helst, möjligheten att skriva eller läsa en bok, spikmattan, filmtittande med duntäcken, umgänge med barnen och en massa annat. Nu till natten som var kunde jag däremot inte somna - dumma Insidious.


Njut av dagen - njut av livet. Lev varje dag för sig. Var det inte så?
Jo, gör det - lev för dagen!





Måndag 5e december 2011:


tip toe

Det blev inget besök av Anders och Cia idag, istället har jag legat och försökt kurera mig lite till och mår i alla fall lite bättre. Det var mysigt att julmysa imorse och det var skönt att sen få sova ut till typ 12. Många filmer har det blivit, bl.a. superäckliga "Insidious" och julfilm. Jag tycker att det är viktigt att alla kämpar för att hålla kvar i julkänslan, och jag märker att det är bättre i år! Det kommer mer och mer, och våra små julstunder gör nog tricket. Dessutom blir jag alltid lite pirrig när jag pratar med mamma om julsaker och planerar bak och liknande. Jag försöker också tänka att det är viktigt att bara vara kring jul. Det är synd bara att julen försvinner förbi så fort. Men, som med allt annat så kommer det ju alltid nytt att se fram emot. Och den här julen kommer bli så bra - nästa år kommer att bli så bra, en ny chans. Sudda sudda sudda.
Imorgon ska vi nog ta en tripp till Backhyttan och hälsa på Tussarna en sista gång innan de säljs.

Söndag 4e december, andra advent:




Idag har jag också köpt en tatueringsdeal på Groupon, så jag hoppas det går igenom! Som jag har längtat!


so close, no matter how far

Det smattrar på fönstren.
Tänk om man bara kunde skaka av sig allt, måla allt vitt.

Vittvittvittvittvittvitt. Börja om, ladda om. Gå ner i viloläge, sluta bry sig i allt.
Jag vill börja om, med många saker. Jag vill skriva, jag vill komma tillbaka. Mitt liv har blivit en enda lista, jag har tappat min gnista, min glöd. Jag har tappat den där udden. Jag valde fel. Och jag vill välja om.

Jag vill ha julkänslan jag hade när jag var liten. Som jag sagt tidigare, jag hoppas på den. Kan man tvinga den?

Kan man pausa, låta bli att bli vuxen ett tag? Det är läskigt. Jag känner hur det kryper på, det här med att bli vuxen. Allting blir lite mer grått, lite mer vardag. Börja om, ja. Hur mysigt låter inte det.

FAN

Jag har sådan lust att skrika ibland. Som jag gjorde förut. Rakt ut. Slita och kasta mig och klänga fast. Ta tillbaka mig själv, tvinga mig tillbaka. Var är den jag var och den folk kände till? GE MIG HAVET! Eller min storstadspuls. Ge mig ett dunkelt hörn om det är så. Ge mig tändstickor och papper och låt mig tända eld på hela skiten. Ge mig havet att dränka det i. Den oförstörda förstörda ungdomen. Ge mig musiken och litteraturen, ett tomt ark och kladdiga färger. Abstrakta, trasiga.

Var är ni!? Var är ni!? Var är ni från förut!? Ser ni inte att jag skriker - HÖR NI INTE ATT JAG SKRATTAR I FÖRKLÄDD KÄNSLOMÄSSIG MISÄR.

Kom tillbaka. Jag ropar ju.






Och ja, jag tror verkligen på det. Ännu.



jag saknar saker

Egentligen borde man ju känna glädje varje dag, leva varje dag som om den vore den sista
Egentligen borde man aldrig gå runt och känna stress eller oro
Egentligen borde man ju bara göra sådant man tycker om
Egentligen borde man ju inse att man bara lever en gång
Egentligen borde man ju våga ta risker
Egentligen borde man känna sig nöjd med det man har
Egentligen borde man inte slösa bort dagar med att vara deprimerad eller nervös
Egentligen borde man fånga dagen
Egentligen borde man inse att det man gör just nu bara är en liten del av livet
Egentligen borde man vara nöjd med hur man ser ut
Egentligen borde man inte jämföra sig med andra
Egentligen borde man vara nöjd med sig själv och det man presterar
Egentligen borde man aldrig känna sig ensam då det alltid finns någon som bryr sig
Egentligen borde man inse att det räcker gott med att göra sitt bästa
Egentligen borde man inse att det inte är någon annan än en själv som har kontrollen

Egentligen!? Men varför är det så svårt?

Jag saknar saker. Och det är underskattat att ligga på golvet och sparka, skrika och gråta ut saker. Jag saknar den genuina känslan, känslan till musik. Den ljuva uppgivenheten. Jag saknar.
Jag saknar mig, jag saknar kraften och styrkan. Att känna att man lever.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna.

burn baby burn

Idag ligger jag sängliggandes. Är sjuk igen.

Det var en riktigt jobbig natt, var på jobbet och kunde knappt sova en blund. Feber, snurra snurra snurra och ont i hals och huvud. Självklart skulle jag bli sjuk igen. Så jag kämpade mig hem och landade i sängen och här ligger jag kvar. Har sovit och fått en daimstrut av Jocke så det är i alla fall bra. Hoppas på att en dag i sängen kanske kan få det att vända lite, men vanligtvis fungerar inte min kropp så.
De korta stunder som jag fick lite sömn drömde jag konstiga känslosamma drömmar. Och det är inte första gången inom samma tema, men det är noga första gången det var så här uttalat. Jag frågar mig; kommer det någonsin släppa? Eller är detta förbannelsen jag kommer att leva med resten av livet för att jag är så känslig och övertänkande?

Hade i alla fall en trevlig dag med Rebecka på stan igår. Åh vad jag älskar all julskyltning i stan! Men fy vad det blåser! Ge mig snö! Imorgon kommer Anders och Cia hit så då hoppas jag på att jag mår bättre. Har dessutom inte tid med det här.

Lördagen 3e december 2011:



Jag förväntar mig att jag förväntas säga något om TV-kvällen igår också, eftersom de flesta vet vad jag tycker och tänker om den saken. Jag blev otroligt ledsen till en början och sedan otroligt arg, där jag satt i min ensamhet. Jag såg så mycket ödmjukhet och glädje och det blev jag så lycklig av. Men även nervositet såklart vilket gjorde att det inte var hennes kväll. Men herrejösses, kolla på tidigare prestationer!? Jag känner inte att de andra ens kommer i närheten. Nej, det var orättvisa låtval - det är en sak som är säker. En annan sak som är säker är att hon förgyllt hela min höst. Och det säger inte lite. Nu får hon umgås med de andra och äntligen göra sin grej. Och kanske kanske, i det stora hela, så var det bra ändå så som det blir. Men jag kommer att sakna henne något otroligt och jag hoppas nu att R tar hem hela skiten. Trea aint that bad ändå. Och vi vet ju redan vem som är störst bland folket och vem som kommer att bli störst sen ändå. Mina första reaktioner var: tur att det bara är en vecka kvar, tur att jag jobbar på fredag och tur att det läggs ned nu. Om folket nu är så underliga i vad som faller under originalitet och musikalitet. Jag grät, men sån är ju jag. Och alla stod upp - det var inte så konstigt - alla älskar henne, och hon är ju så go och speciell.


Idag har vi fått upp vår mistel också;


Det finns hopp.


julskyltning och skrattattacker

Ibland glömmer jag bort det som är jobbigt.

Som igår t.ex. Middagen var hur rolig som helst, och jag vågar nog påstå att det var en av de bästa kvällarna på länge. Imorse klev vi upp och tittade på julkalendern och efter det slockande jag och Rebecka igen. Idag ska vi gå lite på stan och kika på julskyltningen innan det är dags för mig att hoppa på ett monsterpass och sova på jobbet igen. Imorgon däremot, då ska jag försöka ta tag i saker och ting, om jag nu inte är för trött.

Tänk att vi redan har bott här i nästan precis en månad nu! Helt galet. Vi har hunnit med massor och tiden har gått jättefort. Aldrig förr har jag trivts så bra så snabbt, eller känt mig hemma så tidigt. Jag trivs med lägenheten, Stockholm, förbindelserna och hela känslan. Nu gäller det bara att jag ska få ordning på mitt liv och arbeta på de pusselbitar som ännu inte lagts på plats, innan allt kan bli lugnare. Och oj vad jag längtar efter att saker ska bli lugnare - i mitt huvud! Så jag ska försöka få ihop ett stabilt jobb med en trygg ekonomi, arbeta på min kropp fysiskt, arbeta på att minska min stress och göra klart den där djävulska uppsatsen (som egentligen inte är så djävulsk, bara det att omständigheterna i stått på min sida under detta år som verkligen inte varit mitt år.) Det är de negativa sakerna i mitt liv. Jag är trött på att "semileva" - jag vill börja leva på riktigt! Jag vill kunna unna mig saker, göra saker, jag vill kunna vara ledig utan att känna att jag har något som tynger ned mina axlar. Visst lever vi bra, här i vår nya lägenhet, men dagarna rullar liksom bara på - det är ett semiliv.
Men jag räknade på det och jag har så otroligt mycket mer positivt i mitt liv än negativt; jag har bland annat kreativitet, känslosamhet och intellekt. Men framförallt har jag min underbara Jocke, en fin lägenhet i Stockholm, ett jobb (ett jobb är ändå ett jobb), min familj, syskonbarnen, mycket roligt att se fram emot, Jockes härliga familj, många möjligheter framåt och julen står snart för dörren! Så det väger ju ändå över, en pusselbit i taget som jag brukar säga.

När Johannes var här häromdagen var vi och badade på Eriksdalsbadet. Men vi blev lite uttråkade och åkte hem rätt tidigt, vilket nog var bra för när vi kom hem slockande vi alla på sängen och sov i över 1,5 timme! Jag och Jocke tog dessutom en cykeltur för några dagar sedan, efter det att vi hade varit så duktiga som att ha tvättat fönstren. Så jäkla härligt att kunna cykla överallt, och det gick hur snabbt som helst. Vi har så nära till t.ex. Skärholmen och Kungens Kurva. Det tar bara några minuter! Stötte på Håkan Juholt gjorde vi också, utanför Citygross. Undrar vad han var ute efter..

Fredagen 2:a december 2011:


som traditionen bjuder

Jösses folk, det är redan DECEMBER.
Jag har tappat greppet om tiden.

Men här hemma jobbar vi i alla fall på julkänslan och har våra mysiga små vanor, traditioner och inplanerade saker.

Julen är på intåg och jag längtar som bara den. Jag har lovat mig själv att julen ska bli lugnare i år. Ingen stress utan mer julkänsla och mys. Jag måste försöka sluta med att bara "checka av" saker på listor och lära mig att njuta av de små sakerna istället. Jag vill få tillbaka the christmas spirit som jag alltid haft tidigare.
Så, imorse gick vi upp tidigt tidigt och tittade på första avsnittet av julkalendern (jag är så glad att de verkar ha satsat på den för en gångs skull, den verkar väldigt mysig och det var längesedan svts julkalender var det), öppnade första luckorna på alla julkalendrar (även den som jag igårkväll fick idén att slänga ihop till mig och Jocke), fikade och tittade på julfilm medans det fortfarande var mörkt. Sedan när Jocke sprang iväg till skolan så kröp jag ned under täcket igen och sov en stund i ljuset av stjärnan i fönstret.

Men - vad är det här för väder??? Grått, blåsigt och fult. VAR ÄR SNÖN? Jag skulle verkligen vilja ha den nu.

Ikväll blir mysmiddag med goda vänner! Rebecka, Jacob och Strömberg kommer hit. Hur kul som helst! Imorgon kanske det blir en liten sväng med Rebecka på stan innan jag går på ett nytt långpass och sover på jobbet.

Börjar känna av lite halsont och liknande igen, men förtillfället försöker jag ignorera det. Det kommer inte lägligt, men, det gör det ju aldrig..

Är det december så är det:


RSS 2.0