I´ve got bubbelgum in my brain

Lycka
Basic
Lycka

Jag vet inte vad som har tagit åt mig..

Pour some sugar on me (please?)

Hur lyckas man? Är frågan jag sitter funderandes på för tillfället.
Då syftar jag på många olika saker, tex hur lyckas man tappa bort så mycket saker? Hur lyckas man ha så skiftande humör och inställning till allt? Mystiskt det där.

Idag har varit en riktigt bra dag. Har en känsla av att den blev bra för att den helt enkelt började bra. Jag vaknade upp.. glad? Utvilad, avslappnad, harmonisk och inte alls lika kall som vanligt. Som jag nämnde förut; vardagslycklig. Förstår ni känslan? En sån där konstig känsla av att man bara är glad och nöjd över massa småsaker, att dagen har någon sorts god aura kring sig.. eller helt enkelt kanske för att det är en av de få dagarna när man lyckas inse att de positiva aspekterna väger upp de negativa. Vad vet jag.

Hur som helst så tänkte ju jag självklart (som vanligt) "idag har jag heeeela dagen på mig att läsa ikapp lite i forskningsböckerna" Hmm.. menmen, det blev inte så mycket av med det. Som vanligt. Jag har inte slagit upp någon av böckerna en enda gång än sen kursen började, men det är ju som vanligt när det gäller mig vid det här laget i kursen. Det har ju gått väldans bra hittills. Jag tror att jag är en sådan där person som lär mig mest av att lyssna och skriva, skriva skriva skriva. Jag har alltid varit sådan, suttit och sammnfattat, skrivit och renskrivit anteckningar innan prov. Det är så det går in. Det känns nämligen så lönlöst att sitta o pressa sig igenom en bok bara för att man ska, och sen ändå inte komma ihåg något. Det är ju inte direkt så att man hinner läsa den flera gånger.. Nej nej, det verkar idiotiskt. Man kan skumma den lite, se om man ser något som verkar viktigt som inte tagits upp på föreläsningarna och i sådana fall anteckna detta. Man lär sig trots allt när man repeterar, när man skriver; hjärnan uppfattar pennans rörelse och man bearbetar och tar in intrycken och informationen på ett helt annat sätt (det är därför det nästan i alla fall är bättre att skriva för hand än på datorn, ett litet tips till människor bara). Sedan finns det visserligen det faktum att folk till viss del är individuella i sin inlärningsstil. Det köper jag.
För den delen så ligger det ju också till såhär, rent praktiskt; En föreläsare har väldigt begränsat med tid för sina föreläsningar och väldigt mycket material att välja på. Han eller hon väljer då att gå igenom det som är viktigt för kursens innehåll och det denne själv anser vara extra intressant eller viktigt. Sedan ska denne föreläsare sätta ihop en tentamen i samband med kursen, tror ni då inte att frågorna kommer att handla om sådant som tagits upp och ansetts vara viktigt?
Så varför sitta och slösa tid och energi på att kämpa sig igenom hela böcker, när den tiden istället kunde läggas på att pränta in det som finns i anteckningarna till punkt och pricka?
Dagens tips; människor - lär er att anteckna med glödande penna och glödande sinne. Det är värt det.

Jag känner mig som sagt ändå nöjd med dagen, trots att jag inte fick något uträttat på studeringsfronten. Jag fik trots allt massor med annat uträttat, som att tex bada med kokos, passionsfrukt och jordgubbar - i ett enda stort lödder. Det luktade gott i lägenheten hela dagen kan jag passa på att nämna.

Jag har också varit ute och motionerat, vilket kändes jättehärligt och givande. Jag kände mig pigg och pushad. När jag tänker efter har jag faktiskt inte känt mig trött på hela dagen.. Jag har inte ens sovit middag.. Detta är udda för att vara mig och helt klart värt att titta närmare på. Då jag har en eländig hosta som vägrar ge med sig (dock förmodligen inte samma som i höst/vinter, men någon annan som klamrat sig fast på mitt stackars sårade och försvarslösa immunförsvar) vågade jag inte ge mig på någon träning av det intensivare slaget, men att gå i rask takt i nästan två timmar, det kändes bra det också. Skönt med frisk luft och rosiga kinder dessutom.

Måste då fråga mig igen, hur saker bara kan försvinna hela tiden. Föremål försvinner spårlöst omkring mig, konstant. Som idag när jag hade kommit fram till Tuna Park;
Jillsan går in i Tuna Park
Jillsan tycker det blir lite varmt så hon tar av sig sina nya fina vantar och håller dem i handen
Jillsan går runt och tittar i alla affärer i Tuna Park
Jillsan kommer ut ur Tuna Park
Jillsan har inga vantar med sig ut
Jillsan fryser om sina händer hela vägen hem

Förutom detta så har senaste veckorna även en biobiljett, en kjol och en mössa försvunnit...

Kan också passa på att meddela att jag idag också hunnit både tvätta, hänga tvätt, städa lite, sortera lite papper, dansat runt lite i min ensamhet, pratat i telefon, tittat på TV, letat efter mina försvunna saker, suttit vid datorn, köpt böcker och lite annat - det vill säga: allt annat än att stoppa näsan i mina mysiga böcker. Men de har i alla fall fått ligga framme i en liten hög för att se fina ut.

Imorgon är det fredag. Fredag innebär åka till Stockholm. Åka till tryggheten, minnena, kärleken, hemmakänslan. All kärlek. Inte hem till vattnet, utan hem till det andra hemmet.
Åka till de RÖDA bussarna, till sl, till tunnelbanor och tunnelbanespärrar, till pendeltåg, till människor som faktiskt går i min snabba takt på stan och inte slöar sig framåt, till kulturhuset och hötorget, till kungsan och sergel, till drottninggatan, till dit jag faktiskt hittar nästan överallt, till kungshallen och alla högljudda lunchätare i rusningstid, till gamla stan och alla små turistbutiker, till alla japaner med kameror, till rockzone och souk, till tre kronor, till slottet och promenadstråken som går kring djurgårn, slottet, gamla stan och kungsan, till minnena i nästan varje liten vrå, till den där första kyssen, till den där gången man gick hand i hand, till söder och det jobbet, till slussen, till Tanto där man suttit och gassat i solen efter att ha smitit från jobbet.
Det är visserligen inte sommar än. Men Stockholm är lika vacker alla årstider i mitt hjärta. Det finns i luften, det finns inom en. Jag andas friskare när jag åker dit.
(Psst, imorgon är det fredag...)


//Jillsan - på måndag ska jag baka mig en kladdkaka. Någon som vill komma och festa på den med mig?

plötsligt akut längtahemsyndrom












En tyst, stilla och lugn våreftermiddag hemma vid vattnet
Mitt hjärta filosoferar

idag - är en bra dag

.. och jag är glad och sådär vardagslycklig som man kan känna sig ibland.
Ikväll tänker jag ta ledigt från allt

i en patetisk hög av brustna gitarrsträngar

Ibland är jag rädd för att det bara är illusionen jag saknar
Men jag är mer rädd för att det inte är det



"Samlar mina tankar i ensamhet innan jag går ut
trodde jag var smart när jag gjorde slut.

Även vindarna kan vända
för mig är du den enda
vår kärlek den är värd ett högre pris

Det är inte lätt när man inte kan inse sina fel
jag är som en boll i ett flipperspel"

//Jillsan -  Look into my eyes - you will see 
                  What you mean to me

                  I would fight for you
                  I would lie for you
                  Walk the wire for you
                  I would die for you

köld

Köld köld köld köld köld köld köld köld köld köld köld

(Köld köld köld)

Blodcirkulation?
Värme?
Duntäcken?

Dubbla duntäcken hjälper inte
Inte heller varma bad
Inte tjocka tröjör eller sockor


Ska man ha prickiga ishänder?...

kyligt

Jag fryser


Det är så kallt överallt.

Idag. Torsdag. Vad innebär det? En ny dag? Det är bara en dag, en i mängden. Ingenting. Bara mer tid att fylla. Mer tid att slösa. För min del skulle den här dagen ha inneburit läkarbesök, pluggande och träning. Men hittills har den innehållit zappande mellan dåliga dagsprogram på TV:n, ensamhet, matthet. Inget pluggande, inget tränande. Jag har inte ens några vettiga filmer att titta på.
Sällskapsjuk är nog ordet som passar just nu.
Men ingen har nog tid eller lust att ta sig hit. Och motivationen till att plugga? Nej, den finns inte där och jag vet inte hur jag ska hitta den. Jag vet att jag måste börja läsa, men istället går jag en sväng runt i lägenheten, dricker lite ur min vattenflaska, zappar lite till på TV:n, lägger mig för att kanske vila en stund. Och fryser
Jag skulle ha velat göra något roligt, eller umgåtts med någon. Bara att ha någon här hade gjort dagen lite roligare. I och för sig så har hela dagen känts lite konstig. Redan när jag vaknade imorse så fanns det någon konstig känsla som jag inte blivit av med.
Rastlös är nog kanske det rätta ordet
Apatisk

Det som smärtar mig nästan mest här i världen är de människor som tappat tron på kärleken.
Man ska aldrig tappa tron på kärleken, det är kärleken vi lever för.
Kanske är det inte rätt tidpunkt, kanske är det inte rätt person. Kanske är det inte rätt tidpunkt med rätt person.
Men man fortsätter att leva, att skratta, att älska; älska världen och människorna omkring sig.
För rätt som det är förvandlas hoppet till verklighet.

//Jillsan - thinking inside the lägenhetsbox

Are we human or are we dancers?

Vissa saker gör mig sådär lite ledsen och smått irriterad.

Som ny, glad och entusiastisk nyinflyttad i Eskilstuna och nybliven student tog jag i slutet av september mina surt förvärvade studentpengar och gick ned till Friskis & Svettis för att köpa mig ett gymkort. Jag var så enormt motiverad att börja träna, hade aldrig tränat på gym förut men mina förhoppningar och min iver stod högt. Väntade någon vecka, precis till början av oktober, för en introduktion tillsammans med Fija. Allt kändes jättebra och jag var peppad som tusan. Enda problemet var att jag samma kväll som denna introduktion började hosta. Och hosta.. och hosta.. och hosta... och hosta. Hela oktober, i princip dygnet runt, hela november, i princip dygnet runt och i princip hela december. Jag har ätit tre olika mediciner för bara detta, varav en med morfin och en sorts antibiotika. Ingenting hjälpte särskilt bra. Läkarens utlåtande gick mot luftrörskatarrhållet/mycoplasma. Någonstans mitt i november kom också min magkatarr från förra året tillbaka. Framåt slutet av november kunde jag knappt stå på benen, skakade och hade kramper i magen så att jag trodde att jag skulle dö. På riktigt. Detta har hållt i sig över hela december, jul och nyår och sitter fortfarande kvar (det försvinner nog aldrig riktigt) dock inte på samma nivå som tur är. För detta har jag fått proppa i mig andapsin, omeprazol mm. Inte nog med detta så åkte jag runt nyår på någon sorts magsjuka. Denna, ihop med magkatarren i botten är nog bland det värsta jag varit med om. Kramperna gjorde att jag bara låg och vred mig och gnydde hela nätterna. Ingenting hjälpte utan det kändes snarare som om hela magen rivits upp till ett stort öppet sår. Bortsett från allt detta så har jag någon sorts sömnproblem som jag ska tillbaka till läkaren att kolla upp så snart som möjligt och ta alla möjliga olika tester, om det nu kan vara anemi, sköldkörteln, b12 brist eller något annat. Detta har gjort att jag är konstant trött och nästan kan sova bort hela dygnet.

Efter att nu äntligen har kommit ikapp med alla kurser så känns det helt underbart. Jag kunde ju ha önskat mig en bättre start på högskolan och flytten hemifrån, men den största och viktigaste prestationen är ändå att jag har tagit mig ikapp. Dessutom finns det så mycket annat som väger upp det hela, däribland alla människor och hela studentlivet.
Men, det finns fortfarande en sak som gör mig smått less, vilket jag skulle komma tillbaka till;  nämligen träningen.

Från att ha varit så motiverad och lagt ut ca 1200 kr (vilket är mycket för en fattig student) så har nu ca 4 månader gått utan att jag har haft minsta chans att varken kunnat eller vågat träna. Nu i veckan har jag äntligen varit kapabel att börja igen, efter rookieveckan och diverse, så idag var planen att jag skulle ha gått ned till centrum för att dra på mig träningskläderna. Men, vad känner jag då inte när jag vaknar nu på morgonen? - Jo, att jag har jäkligt ont i halsen.. Pust...
Och med mitt immunförsvar som verkar ligga på botten, så tror jag inte att jag vågar träna med riktigt halsont..


Så, vad gör man.

//Jillsan - förvirrad

för ännu doftar kärlek

Ooh, vad jag längtar efter sommaren nu!

Jag laddar redan för fullt och gör upp preliminära planer.
Jag tror det är viktigt att ha något att se fram emot. Dessutom har jag en känsla av att den här sommaren kommer att bli helt underbar. Jag tänker se till det.
Trots att det snöar och blåser kalla vindar ute, så kan jag just nu inte se annat än solen som skiner över det glittrande vattnet, segelbåtar som ligger förtöjda någonstans ute på vattnet, vuxna och barn som badar i det solskensuppvärmda vattnet vid Gåsö, människor som äter jordgubbar, alla vi som tältar någonstans, barn som dansar runt midsommarstången, eller någon att hålla i handen vid dansbanan på midsommaraftonskvällen.

Planerna hittills är; grönan (det är obligatoriskt), picnic på djurgårn (också obligatoriskt), gå runt och glassa i gamla stan och försöka fastna på så många turistkort som möjligt (rekordet från 2006 ska slås, kanske dock får göra det själv den här gången), bada vid alla stränder hemma och minst 15 andra under sommarens gång (vilket innebär lite letande och utflykter), någon roadtrip längs kusten, beachparty, tälta på någon av öarna utåt

Har jag mina vänner omkring mig så löser sig det mesta, dessutom får de nöja sig med det jag planerar (eftersom det alltid är jag som planerar ) ♥


Carro, Matte, Matte, Dunne och alla ni andra människor som skiner lika starkt som solen
- det är ni som definierar min sommar



Jag tror sommaren ger alla människor lite hopp och styrka att bygga upp resten av året på.

Den här sommaren tänker jag inte jobba lika mycket. Lite, men inte lika mycket.
Det är inte värt det. Och dessutom tycker jag att jag har förtjänat att njuta.
Helt plötsligt en dag så stannar man upp och inser att livet bara sprungit förbi en. Och vad har man gjort? - Jobbat, pluggat och oroat sig. Nu är det dags att släppa lite på tyglarna ett tag.
Det är dags att strunta i att fylla livet med dagar, utan istället fylla dagarna med liv.
Pengar är bara materiella ting, att jag inte har så mycket pengar hindrar inte mig ifrån att gå ned och sätta mig vid stranden i solnedgången. Det gör däremot jobbet.

//Jillsan - insikt


rookievecka - underbara studentliv med ömma fötter och smärtande sömnbrist ;)

Nu är jag peppad och mycket gladare igen. Det är något konstigt med mig och mitt skiftande humör ibland.
Vissa gånger kan jag reagera på minsta lilla detalj och ibland kan ingenting i hela världen störa mitt glada humör.

Tänkte att jag lite konkret skulle sammanfatta den här galna rookieveckan, för galen är just kodordet =)

De nya rookisarna (jag kommer nog inte kunna låta bli att kalla dem det fastän de inte är rookiesar längre) är toppen och jag är väldigt nöjd och stolt, både över dem, över mig själv och över alla andra faddrar.
Jag har haft väldigt väldigt roligt den här veckan, av flera anledningar. För det första har jag lärt känna så otroligt mycket nytt folk, såväl rookiesar som faddrar från andra linjeföreningar. Dessutom har aktiviteterna varit roliga och vi faddrar har vuxit ännu närmare varandra.

Veckan började, efter mycket planering och spända förväntningar, med att vi faddrar träffades för att äta frukost på Dekår. Cissie hade på morgonen kommit och hämtat mig med bilen så att vi tillsammans kunde hämta flaggan hos Kent. Kent däremot, trots påminnelser av mig, var tydligen inte så medveten om att vi skulle komma. Men det löste sig. Vi bankade på hans dörr ;)

Vi var (och är) extremt nöjda över våra nya overaller som vi nu efter mycket fixande äntligen fick använda och visa upp. Efter frukosten var det dags att hämta upp de nya studenterna i aulan där vi ropade och var väldigt angelägna om att synas och höras mest (vilket vi självklart också gjorde). Sen var det galna lekar på schemat och alla skrattade så att man bokstavligen ramlade av stolarna, om inte minst faddrarna. Därefter begav vi oss hem till Mallan för att äta 13 kronors lasagne, göra rookieskyltar och skriva på tröjor.
Måndagskvällen och natten utgjordes av slavning på Dekår, vilket var roligt, om det inte hade blivit så sent. Jag har nog aldrig haft ett så intensivt och stressigt jobb som att stå bakom baren. I början var allt ett enda kaos, kassaapparater, kortläsare, öl som svämmade över och ja, det mesta som kan gå fel.. Men efter ett tag fick vi nog in snitsen.. lite i alla fall. Roligast var att stå i garderoben (där jag och Natta styrde VIP-festen) och att jobba på golvet där man kunde dansa runt med alla samtidigt som man plockade glas. Kvällen blev dock riktigt lång, för efter stängning vid två så var det dags för städning med efterföljande "genomgång". Fruktansvärt jobbigt och jag höll på att somna sittandes. Som tur var var Cissie så gullig att hon skjutsade hem mig med bilen. Vi förundrades hela veckan hur postbilarna redan kunde vara ute och köra.. innan vi ens hade kommit i säng...

Klockan kvart i fyra var jag hemma och jag somnade runt fyra. Nästa morgon var nästintill outhärdlig. Efter ca 3-4 timmars sömn så kämpade jag mig upp och till skolan för att återigen ta hand om rookiesarna. Skönt var det i alla fall att bara kunna slänga på sig overallen varje dag, utan att behöva bry sig så mycket om vad man tar på sig eller hur man ser ut. Dessutom är de ju såå snygga.
Hur som helst så tror jag det var länge sen som jag mådde så illa och hade så ont i huvudet på grund av övertrötthet och sömnbrist. Som tur var släppte det värsta efter ett tag. Även denna dag var det lite lekar som gällde, efter att rookiesarna suttit en stund på sin fejkföreläsning med en av faddergeneralerna. 
Den här dagen fick jag faktiskt lite rast att gå hem och sova nån timme på eftermiddagen. Helt snurrig gick jag hemåt och det var bara på ren viljestyrka som jag tog mig upp för trapporna. På kvällen vankades tacobuffé och bowling. Jag gick in helhjärtat för att förlora eftersom jag visste att det ändå är min plats när det gäller bowling, men inte då, jag fick inte ens förlora. Jag fick komma näst sist. Det går ju inte att uppnå något mål i det där satans spelet, varken att vinna eller förlora..
Trött och med väldigt ont i huvudet fick jag återigen skjuts av Cissie hem (guld värd)

På onsdagen släpade jag mig upp med insikten om att, ojdå, vi börjar visst en ny kurs idag...
Hade stora problem med att hålla mig vaken under den föreläsningen, men jag lyckades. Hittills verkar väl kursen inte så fruktansvärt intressant, men förmodligen är den väldigt nyttig.
När föreläsningen var över var det återigen att skynda för att hämta upp rookiesarna för att äta lunch och därefter skicka ut dem på skol- och stadskamp. Jag och Fija gick hem till henne för att vila lite och några timmar senare dök Cissielura, och Mallan upp med en av de mest engagerade rookiesarna, Julia.
Kvällen utgjordes av den årliga pubrundan och själv var jag nykter fadder och hade skitkul!
Time out, Nybron, Lotus och sen vidare till Dekår där det vankades Karaoke!
Trots att jag hade skrikit och ropat och sjungit och peppat genom hela pubrundan så var jag nog uppe sådär en tio gånger och "sjöng" (ni kan ju tänka er att det kanske inte låter så bra då) och oj va kul det var! Även här blev jag återigen så stolt över våra rookiesar - de sjöng och lät och syntes, precis som vi lärt dem ;)
Det är så jäkla imponerande att Beware har gått ifrån att vara en helt nystartad förening till att vara den förening med nästan flest och mest engagerade rookiesar. Många tummar upp där, och det är nog både faddrars och rookiesars förtjänst. Framåt två så traskade jag och Cissie hemåt mot Råbergstorp och slocknade.

Torsdagen var en helt ledig dag,
kan ni tänka er. Var bara hemma och städade, dammsög, tvättade, diskade, sov, kollade på TV, handlade och tog det lugnt.

Fredag var det återigen föreläsningen som följdes av en sväng på stan med Mallan och därefter slappande hos Malin med Cissie i cityhuset. På kvällen var det lekar med VIPS och ALF och vilka hade flest rookiesar närvarande - jo vi. ALF, som anordnade hela aktiviteten, hade hela en rookie.
Jag gick hem efter lekarna och struntade i korridorsfesten, jag orkade bara inte.

På lördagen var det dags för den stora, fina rookiesittningen.
Vi tjejor gjorde oss iordning (det var ett himla plattande och lockande av hår kan jag tillägga) hemma hos Fija och gick sen till Filippa för förfest och mingel. Enligt min mening så var hela kvällen helt sjukt rolig! Visst, det var väl kanske lite stel stämning i början och under själva sittningen, men när festen kom igång på riktigt så ville jag inte ens gå därifrån. Så mycket roligt folk, så mycket dans.
Ceremonin som kvällen bjöd på var otroligt stämningsfull, och det kändes riktigt häftigt att gå längst fram med första facklan.
Senare under kvällen var det mycket Boten Anna och Schlager, och alla som befann sig på dansgolvet hade sina glada humör med sig, haha. Det var snurrande och buggande och twistande och en och annan pokerface :)

Jag tackar Nille, Elin, Joel och många många andra för en klockren danskväll.
Dessutom lyckades jag och Pauline börja smida på våra storslagna planer om korridorsfest i Vakteln.
När det började gå mot stängning så gick jag återigen mot Råbergstorp. Det var svinigt kallt och fötterna värkte (mina bekväma skor hade på något underligt sätt blivit kvar hos Fija).

Fick sova ett par timmar innan jag fick ett telefonsamtal om att jag skulle infinna mig i Strängnäs inom de närmaste timmarna. Förvirrad, trött, i ett akut tillstånd av sömnbrist och utan några som helst pengar, trevade jag i mörkret i lägenheten efter något sorts samband. Vad skulle jag göra, vart skulle jag åka, när, hur och för vilka pengar? Efter mycket om och men löste sig även detta och jag tog mig till Backhyttan för att kunna fira Johannes som fyllt hela 4 år. Massa massa paket och glasskalas.

Rookieveckan är nu över och våra rookiesar är inte rookiesar längre. Allt känns lite konstigt, eftersom vi egentligen fortfarande ser oss själva som rookiesar och därmed känns det fortfarande som vår egen rookieperiod. Tiden går fort.. så fort..
Jag är slut, matt och mör i hela kroppen efter en väldigt intensiv vecka utan mycket av det som kallas sömn. Men jag har överlevt och det med många erfarenheter rikare.

Nu väntar närmast lite prisutdelningar där vi får se vilken föredetta rookie som samlat ihop mest klistermärken av oss faddrar genom veckan, och annat smått och gott.
Sen planeras teparty och psykologen för fulla muggar.

Både stackars Cissie och stackars Mallan ligger nu hemma och är sjuka :(
Jag hoppas ni blir friska och pigga snart!

Min sista fråga;
var är pinnen?

//Jillsan - "In my defence what is there to say
                 All the mistakes we made must be faced today
                 It's not easy now knowing where to start
                 While the world we love tears itself apart

                 I'm just a singer with a song
                 How can I try to right the wrong
                 For just a singer with a melody
                 I'm caught in between, with a fading dream"


kristallglas

Jag känner att det är tid att reda ut saker, allmänna saker, att tala ut om vissa aspekter.
För jag har saker jag vill klargöra.
Och jag vet dessutom att de människor och vänner jag vill nå ut till förmodligen läser här.

För det första, jag är en människa som pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar tills jag har fått sagt det jag vill ha sagt. Jag är fullt medveten om detta. Jag pratar tills öronen ramlar av på det stackars offer som finns i närheten. Det är bara så jag är, det är så jag fungerar och hanterar saker. Jag ventilerar. Jag ber om ursäkt för detta titt som tätt till folk, men jag kan inte hålla på att be om ursäkt för hur jag är hela tiden, jag är ledsen.
För det andra, ibland när jag pratar och uttrycker mig gör jag inte alltid detta på bästa sätt. Ibland uttrycker jag mig väldigt dumt, utan att det ligger någon ond eller självgod tanke bakom detta. Med detta menar jag exempelvis att ibland när jag är väldigt ivrig att prata om saker jag gjort eller upplevt, eller att få fram min åsikt i olika frågor så har jag känslan av att det kan låta som skrytsamhet, trots att detta verkligen inte är min avsikt. Jag avskyr detta med mig själv, för ofta kommer jag på mig själv direkt efter att jag har sagt något och tänker "herregud, hoppas de inte tror att jag försöker skryta nu".

Lite samma sak gäller när jag förmanar folk (mina vänner) till olika saker, det är inte överhuvudtaget frågan om att jag anser mig själv vara mer kunnig eller veta bättre utan sannolikheten är stor att jag bara bryr mig för mycket om folk och inte vill att de ska göra något dumt eller få tillsägningar av andra.

Osmidig kanske är benämningen på mig, men egentligen är jag nog bara så bräcklig själv att jag tolkar och överanalyserar allt som människor säger till mig eller varandra. För att jag ska vara lycklig så är jag så enormt beroende av mina vänner och stödet hos mina vänner jag har omkring mig och det kanske också är därför jag mår så dåligt när jag känner av minsta lilla tendens att något är fel.

För att gå vidare så skulle jag framförallt vilja säga att jag har haft en väldigt väldigt rolig vecka. Jag är stolt över både faddrar och rookisar. Om det är något jag har insett under de senaste månaderna är hur pass mycket jag har kommit att tycka om mina vänner jag har i skolan, de jag har lärt känna sedan augusti och framförallt de som jag kommit närmast; mina med-faddrar. Jag är väldigt glad att jag har dem vid min sida.

Idag blev jag lite ledsen eftersom det på något sätt känns som om jag fått någon sorts konstig "tråkighets-polis"-stämpel på mig under veckan. Det har inte varit så lätt hela tiden; jag har velat parta parta parta, men i måndags jobbade jag och i onsdags var jag nykter fadder, vilket innebär att jag fick titta på när alla andra festade och hade roligt på ett annat sätt (med det menar jag inte att man inte kan ha roligt utan alkohol, för jag hade roligt ändå). Men folk har tyckt att jag har sagt till och varit tråkig, de gånger jag har varit nykter. Och igår när jag verkligen var på partyhumör och inte behövde vara helnykter så var inte särskilt många av de jag hade hoppats på så jättepeppade.

Anledningarna till att jag typ en eller två gånger under veckan har uttryckt mig om alkoholhalter och liknande är att jag är så rädd om mina vänner, jag vill inte att det ska hända något. Sen handlar det dessutom om att jag inte riktigt vetat fasta regler för vad det innebär att vara heltidsfadder (tex när det gäller alkohol) - vilket gjort att jag velat ta det säkra före det osäkra, så att människor jag tycker om ska slippa få kommentarer från andra. Det handlar alltså inte om att jag är trist eller självgod - jag älskar också att festa, parta, dansa och asgarva och det tror jag ni vet vid det här laget.

Jag har känt mig lite utanför delar av faddergruppen sista dagarna i veckan, framförallt tror jag det beror på att jag tyckt det har funnits vibbar om att jag har varit just tråkig, inte från rookiesarna (de har verkat nöjda), men från andra. Jag är verkligen inte det, jag vill verkligen inte vara det. Och jag har haft jätteroligt. Men som jag sagt, jag är inte alltid så bra på att uttrycka mig när jag bryr mig om människor.
- - - -
Ha detta i baktanke när ni umgås med mig, så hoppas jag att ni inte dömer mig för hårt.
Jag tycker verkligen, verkligen, verkligen om er - så sjukt mycket.
♥ M, C, F, J

//Jillsan - drömmer om den såkallade framtiden


brända illusioner

Kanske passar jag inte in. Kanske räcker jag bara inte till.
Känner mig så ensam
Jag har ingen
Allt är bara falskt
Jag känner mig så ensam


Det enda jag skulle vilja göra just nu är att få prata med just dig (Du är den enda som någonsin förstått mig.)

Alldeles nyss var jag så glad och allt kändes så bra (Tänk så fort allt kan ändras.)
Kanske pratar jag för mycket eller nåt, kanske bryr jag mig för mycket. Kanske passar jag bara inte in.
Nu vill jag åka hem härifrån.

why do you have to go and make things so complicated?

Våga hata handelsbankens visakort!

Jillsan njuter av en lugn hemmakväll, alldeles ensam, och laddar och taggar inför morgondagens sittning =)
Det har jag nog förtjänat känner jag ändå..
Sitter under ett täcke i sängen, med glass och let's dance på TV:n.
Sova snart.

Mer utförlig uppdatering om livet kring Jillsan kommer att ges när denna intensiva rookievecka är över, det vill säga kanske på¨måndag. Idag dissade jag en galen korridorsfest, det fanns ingen ork.

//Jillsan - komplicerat

it was only a kiss, it was only a kiss

Fy fan för att allt ska vara så in i helvete komplicerat..


Coming out of my cage
And I've been doing just fine
Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this?
It was only a kiss
It was only a kiss

Now they're going to bed
And my stomach is sick
And it's all in my head
But she's touching his chest now

He takes off her dress now
Let me go
And I just can't look
It's killing me
And taking control

Jealousy
Turning saints into the sea
Turning through sick lullaby
Joking on your alibi
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes

mr brightside

Lustigt litet föremål
klädd i svart overall
hör vårat vittnesmål
vi är beware!

..Trög dum och obildbar
inga pengar kvar
vi är beware!

Lustigt litet föremål
klädd i svart overall
tror hon är gjord av stål
vi är beware!


Nu är rookieveckan på intåg! Och fy fasiken va kul det ska bli och va trötta vi kommer att vara!
Fattar inte riktigt hur det här ska gå till, jag som redan är dödstrött.. Menmen, helt klart värt det :)
Det krävs massor av tid och engagemang att vara en seriös fadder, med allt som ska fixas och allt som ska göras, men som sagt; jag skulle inte välja bort det ;)
Vi är världens bästa lilla faddergäng också, alla mina heta brudar ^^
Men som igår när jag kom hem så slockande jag nästan på en gång, jag var helt slut, kunde knappt röra mig, kunde knappt gå de där kilometrarna hem utan att somna gåendes. (Förlåt Cissie för att jag inte orkade stanna nere på stan, jag tror iofs att jag inte hade varit så trevligt sällskap (a))
Trodde verkligen att de här dagarna utan skola och pluggande skulle bli lugna, men ojoj, allt annat än lugna har de varit.. I fredags for jag runt på stan efter tentan och köpte märken och fixade saker till overallen, sen gick jag hem och tänkte att jag skulle sätta igång här i lägenheten; städa, baka och diverse, men framförallt sova tidigt, slappa framför soffan.. Så jag släpade fram allt som skulle städas och sorteras till en stor hög, satt i mjukisbyxor, tofflor och håret uppslängt i en knut och trodde att jag hade all tid i världen den kvällen.
Men icke
Istället blev jag ungefär klockan 17.45 meddelad att jag skulle infinna mig hos Tobbe klockan 19, eftersom tentafesten tydligen skulle vara där. Jag kan också tillägga att Tobbe vistas i en lägenhet på helt andra sidan stan och att jag absolut inte hittade dit. Så snabbt in i duschen, slänga på sig kläder, några drag med en mascara och sen iväg. Jag gick och jag gick och jag gick, och snurrade runt halva stan tills jag äntligen (med lite hjälp från Johanna och Tobbe) hittade rätt. Då var iofs redan de flesta där. Kvällen var trevlig, det var en mysig stämning och en lagom balans mellan lugnt och uptempo. På vägen därifrån blev det en väldig massa snöbollskastande (fy fan) så när vissa incidenter inträffade så jag jag därifrån och fick sällskap en bit av Kent.
Kom i säng runt kl 1, sen upp igen halv 8 nästa morgon, fixa sig lite snabbt och sen iväg ned mot centrum för att hoppa på bussen mot Västerås. Därefter var det utbildning från 11 till 14, och vi fick dessutom våra älskade, efterlängtade, otroligt snygga ovvar!! Mycket, mycket stolt :)
Direkt från utbildningen och tillbaka mot Älsklingstuna, runt på stan för inköp av diverse tygpennor, spritpennor, papper, penslar och annat. Mot skolan för att sitta och måla flaggan i ett par timmar. Polly gjorde ett fruktansvärt bra jobb och jag och Cissie var kvar på slutet för att fullända det hela. Proceduren därifrån hem till Kent sen var desto klurigare, det var en väldigt stor flagga, plus att det var dörrar, trappor, vår egen packning och det blåste.. Vi måste ha sett ut som två dårar på stan! :) Iaf blev vi mycket tacksamma för Kents förvaringshjälp.
När vi var klara skulle stackars Cissie få vänta på stan i ca 2 timmar men fick sen skjuts av sin lille Putte ;) sicken tur. Själv höll jag som sagt på att somna, jag trodde inte ens jag skulle klara av att gå hem. Det blåste iskalla vindar och jag frös så mycket om mina händer att jag knappt kunde hålla i telefonen eller skriva sms. Och mina vantar hade jag självklart glömt hemma... När jag tillslut faktiskt hade tagit mig hem så insåg jag att jag hade mängder att göra. Men jag slocknade halvtomhalvt halvdöd i soffan och bestämde mig för att göra det mesta idag istället.
Så nu har jag bakat bröd och ska straxt hoppa ned i badet. Sen är det klistrande på overallen, diskande, städande, dammsugande, handlande och köpande av böcker som gäller. Först och främst.
Sen var det ju så att jag hade sett fram emot att krypa ned till en film ikväll, men det verkar som att det inte blir någon sådan.. återigen...

Råkade snubbla över Imogen heaps speeding cars igårkväll också. Det är underligt hur en låt kan väcka så mycket minnen, eller förknippas så väl med en speciell tidpunkt i livet. Den är hur som helst väldigt vacker den låten.
 


Det ringde precis på min dörr, men jag låg i sängen så jag vågade inte öppna.
När jag gick dit och tittade verkade det i alla fall inte vara någon kvar där... Läskigt..

//Jillsan - håkan, håkan, håkan och snart är det sommar ;)

my darling, who knew

You took my hand
You showed me how
You promised me you'd be around
I took your words and I believed
In everything you said to me

If someone had said, three years from now
you'd be long gone
I'd stand up and punch them out
(Cause they're all wrong)
I know better
Cause you said forever
and ever

I wish I could touch you again
I'd give anything

That last kiss
I'll cherish
Until we meet again

My darling
Who knew

vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?

Godkänd hemtenta!!



Våren 2005
Remember Bollnäs? ;)







//Jillsan - okej mjukbrallan, inge mera vin..

conclusion

Det är verkligen ett nytt år.
Det känns i luften, jag känner det i hela kroppen.
Solen skiner och det glittar i den lilla snö som finns kvar
Allt känns nytt, allt känns fräscht och allt känns bara så bra.

Allt är över, den tjocka bubblan har spruckit och på något sätt tog jag mig igenom allt; sjukdomar, tentor, eftersläpningar
Jag gjorde den sista tentan för terminen idag och det gick helt okej, ganska bra. Tillräckligt för godkänt tror jag i alla fall, trots att det var en idiotisk tenta med idiotiskt fåniga frågor.
Det är fredag och jag har tagit mig igenom hela första terminen, dvs 30 hp, dvs 1/6 av utbildningen..
Det är galet....
Den hemska eftersläpande hemtentan är inskickad, psykologin är gjord och sociologin hämtade jag idag tillbaka med ett fint litet vg i kanten. Inte en enda komplettering hittills. Kanske har någon där uppe på min sida i alla fall.
Nu är jag helt ledig från allt som har med skola att göra ett par dagar och känslan är... ja, väldigt konstig, obeskrivlig. Ja, det går faktiskt inte att greppa. Rookieveckan väntar och imorrn ska vi iväg med tjejerna och fixa overallerna och andra delen i utbildningen. Sen vankas tentafest hos mig på kvällen och förhoppningsvis film med pojkarna på söndag..
Idag är det bara sova, sova, sova, slappa som gäller. Det är första gången på riktigt länge som jag kan göra det utan några hinder, första gången på länge som jag kan unna mig det. Ska dessutom sätta igång att städa, bada och baka bröd, vilket just nu känns jätteroligt :) När man helt plötsligt inte har något som gnager på ens medvetande hela tiden så blir man istället ganska ställd; "jaha, vad gör man nu?" Tiden brukar inte finnas där..

Hade dessutom en helt underbar eftermiddag i stockholm häromdagen, precis som "förr".
Avskyr dock farväl vid tåg, det är något klassiskt tragiskt med det.

Snart är det mars och himmelriket i globen väntar ♥

Men för nu räcker det med tonerna i mina öron
Jag lyssnar på musiken och ska bara leva lite
Jag ska bara vara lite människa igen

reflektioner ur ett glasburksperspektiv

Har nu suttit med näsan i papprena ett litet tag efter att de andra gått och lagt sig (utan att få in ens en liten bråkdel kan jag påpeka). Förkyld har jag gått och blivit också, som pricken över i på allt. Jag tycker inte om att vara förkyld.

Hur som helst så kände jag att jag var tvungen att ventilera en sak innan jag lägger mig för idag, en sak som jag funderat väldigt mycket på. Det är det här med val och vägar.
Tänk vad mycket som glidit en ur händerna, som man kunde ha fått, som kanske väntade kring hörnet. Tänk vad ett litet val kan ha gjort stor skillnad. Man kan undra hur livet hade sett ut om man hade valt annorlunda eller agerat annorlunda, på bara ett litet ställe i livet, gällande en liten aspekt. Det är inget som säger att det hade varit bättre eller sämre och det kommer man ju självklart heller aldrig få veta, men det är läskiga banor att tänka kring.

Jag anser det bara vara så frustrerande att veta att allt hade kunnat vara annorlunda, på så oändligt många sätt, om man hade låt säga börjat umgås med en annan person än den man umgicks med just då, gått till ett annat ställe, ringt någon annan, åkt någon annanstans, stannat kvar, fortsatt, beslutat sig för att försöka lite till, beslutat sig för att ge upp, åkt hem, inte åkt dit, inte börjat där, satsat på det, inte varit så blyg, inte varit så påstridig och så vidare.
Men det är väl bara förbannelsen i att vara född nyfiken...

På fredag är det tenta, som jag sätter en hundring på att jag kommer att komma ifrån levande, trots att jag inte vet mycket om det som det kommer att frågas på.
Sen är det hela fem dagar ledigt, totalt superjätteledigt utan att behöva tänka på någonting skolaktigt tills nästa kurs börjar, vilket jag inte upplevt sedan... september =)
De dagarna innebär fadderutbildning med tjejorna, fifflande med overaller, tentafestande, sovasovasova och förhoppningsvis skräckfilmskväll med boysen.
Och så ska jag börja leva igen...

//Jillsan - ny termin, nya tag

det är ännu ett mysterium..

.. men det är spännande som fan











(always with a touch of hope)

det är ett mysterium

Hela jag, vad jag tänker, vad jag vill, vad jag känner.
Det är ett obotligt mysterium.

Något annat som är ett mysterium är den såkallade tentaångesten som verkar infinna sig.
Och hur det kommer sig att man från att ha "hela dagen" på sig, inte har mer än några få timmar in på natten till att studera.
Det, mina kära vänner, är ett mysterium.

Jag undrar till vilken gräns jag vågar säga vad jag vill

Why can't I see what's in front of me
I see the doors that I can't open
Adding locks from time to time
When it opens something blocks me,
and I'm asking myself why
Did I take the steps I wanted?
Was it just a state of mind
I feel sorry for myself every time I close my eyes

What's behind the door I wonder
Must be brighter than my past
Will I feel a little different when I take myself across?
Was it really worth the journey; was it just a foolish task?
I feel sorry for myself when I open up my eyes

//Jillsan - jul och nyår har passerat, som alltid. Nu drömmer jag om sommaren igen

dagens matematiktal

Struktur

Intressant dilemma det där.


Det har varit väldigt illa med att sätta tankar till ord här, kvantitativt sett, på sista tiden, det vill säga över jul och nyår.

Så mycket har hänt, så mycket har utvecklats
så lite har jag ork att uppdatera om detta

Så jag startar igen, med ett tabula rasa

Det jag kan nämna är att jag den här gången läser till tentan utan att ha något annat i bakhuvudet. Jag läste och jag läste och jag läste. Jag skrev och jag skrev och jag skrev. Jag kämpade och jag kämpade och jag kämpade, långt in på natten och tidiga mornar. Men jag skickade tillslut in den där hemtentan. Känslan var väldigt... udda. Jag kände mig likgiltig på något sätt. Men nu är jag i alla fall ikapp.
Eller, ikapp och ikapp, det beror såklart på hur man ser det;

Bakterier (kanske från småbarn eller jobbet) + förmodligen försvagat immunförsvar + magktarren = magsjuka med väldiga magkramper + mängder av mediciner => ingen tid till att läsa => Jillsan helt plötsligt inte lika mycket ikapp.

Menmen, vad förväntar jag mig..
Det går kanske bra ändå.
Måste bara bygga upp lite styrka i kroppen igen, den fanns där någon gång i.. september..

//Jillsan - back again, and I remember everything

RSS 2.0