Midsommardrömmar

Livet kan nog inte vara mycket bättre än när man sitter i strålande sol i skärgårn, i fint och mysigt sällskap och äter färska jordgubbar och dricker alkohol. Jag tror faktiskt inte det. Det skulle eventuellt vara när man är på Peace&Love i underbart sällskap då. Det finns generellt inte mycket som slår min skärgård på sommaren, framförallt inte på midsommar.

Är hemma och mellanlandar en sväng, laddar om inför att ta tåget upp till bästa Dalarna imorgon! Peppen är hög och jag ska få njuta av ledig tid tillsammans med finaste svärföräldrarna och sedan bästa Peace&Love med bästa folket! Årets höjdpunkt, helt klart! Det är en helt otrolig känsla det här att vara helt ledig. Jag tror inte riktigt att allt har sjunkit in än. Eller så har det det, och det är det som också är så läskigt.. Just nu har jag hela världen vid mina fötter.

Efter Peace&Love åker jag hem för att jobba ett pass från 3e till 4e juli. Därefter är jag ledig nästan en hel vecka igen. Sedan jobbar jag några pass och sen är jag ledig igen för att sen åka upp till Dalarna igen - denna gång för bröllop! Och sådär fortsätter det nu, bara en massa saker på plussidan. Mellan alla stora saker ska jag hinna med lite egentid (som nu), allmänt vardagsmys och lite livskvalitet. Umgänge med folk, promenader, fikapauser, en och annan utekväll och sol och bad.

Jag ska klura ut vad jag vill göra framåt också, och hur jag ska erövra världen.
Tänk att till och med mitt liv skulle börja strukturera upp sig och lösa sig till slut. Nu ska jag bara bli riktigt riktigt frisk så.

De här dagarna som jag har varit i skärgårn har varit helt makalösa. Det har varit perfekta lediga dagar. Man hinner plötsligt med så mycket! Har gjort massor; solat, badat, umgåtts med familjen, storhandlat, städat, klippt gräset på tomten, krattat, plockat in rabarber, blivit sönderbiten, tagit kvällsdopp, åkt båt, metat vid bryggan och självklart bränt sönder mig. Jag har också betalat Johannes för att plocka kottar i hink - de ska drillas tidigt. Men det bästa av allt är nog ändå det här att kunna åka ut dit och se fram emot gammalt hederligt kroppsarbete som tex gräsklippning i kvällssolen. Att bara kunna stänga av hjärnan. Det är så mycket barndomskänslor och barndomsminnen som kommer tillbaka där ute också, allt man brukade göra. Gamla somrar. Det är som två olika världar hemma i skärgårn och här hemma i stan - som att man kan ta med sig lite av verkligheten och ha i fickan, men ändå fly tillbaka, fly bort. Det är en mäktig känsla, det här att bara kunna vara.

Jag satt också en tidig och solig morgon i lugn och ro och drack fläderte och njöt av min skönlitterära sommarbok. Självhjälp i flera dimensioner där. Midsommarafton i sig flöt på ovanligt snabbt i år enligt mitt tycke, fast - sådär tycker ju jag om tidsaspekter överlag. Vädret har i alla fall varit perfekt, jag menar det är inte alltid man får njuta i brännande sol! Och jag har träffat folk jag har saknat, och fått reda på saker jag undrat. Jag har ätit årets första smultron. Idag regnade det, men det gör ingenting. Jag tycker om regn. Självklart har jag också hunnit med att bli irriterad på folk och saker, men det är väl helt enkelt sånt man får ta. Jag tycker att det är skönt att bara komma ifrån allting, att exempelvis kunna ta en joggingtur i morgonsolen vid havet och lyssna på fåglarna. Även Norrtälje som stad i sig ger mig en massa nostalgiska vibbar.

Nu kan jag nog äntligen sluta att förknippa specifika platser, människor eller minnen med ångest. Det börjar gå över. Samtidigt vill jag ha det där i ryggen, så jag vet vad jag ska sträva bort ifrån.

Jag hoppas också innerligt att alla tycker extremt synd om mig just nu och utrotar allt vad alla dessa myggjävlar heter! Dröm sött - jag ska ta igen sömn!








ofattbart

Ofattbart.

Så mycket som släpper, fast ändå inte. Det är svårt att sätta ord på det, jag har inte lärt mig att leva såhär än. Jag har inte lärt mig att andas, det tar tid för allt att sjunka in. Som att man har levt i en bubbla utanför verkligheten så länge. NU har jag bara så mycket jag vill göra, så jag vet inte var jag ska börja. Var börjar man? Vila och sömn är i alla fall prioriterat. Och nu börjar den underbara sommaren och det underbara livet också, på riktigt.
Vi/jag har ändå hunnit med så mycket på sista tiden. Trots enorma fysiska och psykiska bakslag. Vi har myst i Rålis, varit på underbar BB-final i spöregn, promenerat i stan, myst i solen, myst på Håtö, träffat finaste Beris en snabbis, varit på Rix-fm festival, shoppat, jag har unnat mig saker och äntligen fixat håret!, firat Ylva, träffat småtrollen och jag har jobbat massor. Så pass mycket att det i kombination med stress, skrivande, sömnlöshet, förkylning och mycket annat gjorde det tungandat och fick mig att bli konstant yr. Men nu, nu ser jag fram emot att resa, och att ta igen år av vila. Jag ska erövra världen. Och jag kan börja leva på riktigt igen.
Ett tag trodde jag aldrig att den här dagen skulle komma alls.

Igår var konstigaste och bästa dagen. Lunch, drinkar, glass, kaffe, bubbel, dans och musik. I min egen takt och precis som jag ville. Inga krav. Så mycket känslor på en och samma gång. Idag jobbar jag sista passet på ganska länge (3/7) och sticker med småtrollen och Jocke ut till skärgårn. Jag ska ligga på bryggan och läsa en bok, och jag ska njuta. Sen är det midsommar, underbara Peace&Love, bröllop, 60-årsfester och en massa massa annat. Och underbara jobbet och Stockholm förstås. Och alla vänner jag kommer att kunna återta kontakten med. Allt jag ska njuta av. I första hand gäller det riktig (total) ledighet. Hur hanterar man det? Välförtjänt i alla fall. Min kropp höll på att gå under, det har varit för mycket.

Jag har lärt mig så mycket, och jag ska aldrig aldrig göra så här mot mig själv igen. Jag hade två huvudsakliga mål att uppnå under 2012. Nu har halva året gått och de är i princip uppfyllda båda två. NU orkar jag inte skriva mer, för jag orkar inte tänka mer.
På återseende.

Struktur och strukturering. Rensning. Nu startar jag om på riktigt.
Nu blir det annat. Både här och i verkligheten.

livet blir vad man gör det till

Ljuset i tunneln.


Mycket olika stridande känslor och intryck just nu. När jag samlat allt, och samlat mig, så återkommer jag.
Det händer mycket och ingenting.


den ena värre än den andra

Dagen idag har varit ännu värre.
Hopplöshet. Ilska. Sammanbrott. Hat. Orättvisa. Skakningar. Hyperventilation.

Men jag försöker att vända det nu. Kämparglöd.

#%&¤&/##%!!!!

Ibland känner jag hat mot universum. Jag var så arg imorse, kände mig så maktlös. Småsaker i det stora hela, men saker som påverkar mig i bunt hela tiden. Saker som strular, arbetar emot mig. Aldrig något som fungerar. Alltid sjuk, alltid datorer och teknik som bråkar. Alltid någonting. Aldrig något som vill gå min väg. Jag satte mig på golvet och ville ruttna. Man kan aldrig få lite tur, aldrig få lite uppskattning på något sätt.

Jag är så trött och less. Trött i själen och kroppen.
Riktig pissdag är vad det är.
Och jag är trött på den konstanta underliggande pressen och stressen  som jag levt i under de senaste åren. Det går liksom inte att förklara. Det är som att mitt liv bygger på det, som att jag egentligen inte har någon stresströskel kvar. Man kommer till en punkt när man bara inte vill mer.
Men - det blir bättre. I know it. Det är bara att fortsätta andas och fortsätta lära av livet.

Jag målade naglarna, traskade ut i regnet och sen blev det lite bättre.

Och nu sitter jag här på bibblan, och det går faktiskt framåt. Men väldigt väldigt långsamt i och för sig. Det gäller att lägga på ett kol nu, ta i lite sådär extra. Försöka orka.
Jag tror att den känsla som kommer att infinna sig sen eventuellt kommer att ha varit värt allting.


Det känns som att det är så nära men ändå så långt borta allting.



regndroppar

Det regnar ute, vilket faktiskt är rätt så skönt. Det behövs, och det lättar upp sinnet lite.

Jag är jättepeppad och motiverad, men hoppet/hopplösheten går lite upp och ned hela tiden. Det känns stressigt och det kommer att bli några intensiva dagar nu, men samtidigt vet jag att det kan gå. Jag vet att jag är envis när det väl gäller, och jag vet att jag gjort liknande förr. Jag hoppas att jag hinner och förmodligen gör jag det, men, det är fortfarande inte det viktigaste - utan det viktigaste är att jag blir klar och att det blir bra. Och det blir det. Jag ska kämpa på och hoppas att ytterligare hinder inte uppstår nu, för det vore ändå så skönt att få bort det. Det är orken och tröttheten som stoppar lite hela tiden och jag är så arg på omständigheter överlag. Som den här jäkla förkylningen som hängt i i typ 3 veckor nu. Så fruktansvärt onödigt och opassande. Och elakt, det var inte så att jag för en gångs skull nu när jag verkligen behövde det kunde få vara frisk och orka. Nej då.

Förkylningen gör mig seg och tjock i huvudet, halsen och näsan. Dessutom så gör den ju att jag inte kan träna, och det var träningen som äntligen kunde ge mig ork.

Jobbade ett 25,5 pass på jobbet och klev av igår morse. Trots att jag fick sova på natten så fick jag ändå inget gjort när jag kom hem igår. Var helt däckad. Typiskt. Jag har jättesvårt att få saker gjort när jag är här i lägenheten och jag var så trött igår att jag inte ens kunde ta mig iväg någonstans.

Men - jag har i alla fall fått perspektiv på saker, vilket jag nämnt förut.
Och nu är det ju juni. Herrejösses, vart tog det här året vägen?
Peace & Love närmar sig i alla fall - pepp!

RSS 2.0